Gençlerle buluştu!

Bağlar'ı gençlerin fikirleriyle yaşanır kılacağını belirten Başkan Beyoğlu, kentsel dönüşümden spor alanları ve yaşam alanlarına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberler 25.07.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçedeki gençlerle buluarak bir çok konudaki sorularna içten ve samimi cevaplar verdi. Gençlerin sorularn cevaplandrrken, ayn zamanda Balar ile ilgili projelerini ve projelerde gelinen aamalar da paylaan Bakan Beyolu, kentsel dönüümden spor alanlar ve yaam alanlarna kadar çarpc açklamalarda bulundu.

Balar Gençlik Merkezindeki bulumaya Bakan Beyolunun ei Durdane Beyolu da katld. Gençler, Bakan Beyolunu coku ile karlad. Gençlik seninle gurur duyuyor sloganlar eliinde salona gelen Bakan Beyolu, kendisini karlamaya gelen gençlerle birlikte halay çekti. Bakan Beyolu, karlamann ardnda salonda gençlerle mini bir söylei gerçekletirdi. Hemen her konudaki sorularna çarpc cevaplar verdi.

DYARBAKIRI TANIYIN VE KIYMETN BLN

Sözlerine,Söz gençlerimizindir. Her konuda istediiniz her soruyu sorabilirsiniz diyerek balayan Beyolu, gençlerden yaadklar kent olan Diyarbakr iyi tanmalarn ve sahip çkmalarn istedi.

Beyolu, öyle konutu ;Dünyada birçok kente nasip olmayan tarihi birikim ve manevi deerlere sahip bir kentte yayorsunuz. Peygamberler ve sahabeler diyarnn evlatlarsnz. Bu konuda kendinizi hem ansl hem de sorumlu hissetmeniz lazm. Sizlere tavsiyem yaadnz bu kadim kentin farknda olun, tarihini okuyun. Diyarbakr, slamla nasl tanm, fetih nasl gerçeklemi bunu iyi aratrn,okuyun ve bilgi sahibi olun. Buna göre yaantnz ekillendirin. Diyarbakrn sahip olduu hem manevi deerlerden hem de kültürden kopmayn.

Bakan Beyolu,konumasnn bir bölümünü Kürtçe gerçekletirdi.

DAHA FAZLA NSANLARIN GÖNLÜNE GRMEY HEDEFLYORUM

Rabbim bana kendi insanlarma hizmet etme frsat nasip etti diyerek sözlerine devam eden Beyolu,Benim çocuk yalardaki hayalim doktor olmakt. Ama bu ksmet olmad. Uzun yllar devlet memurluu yaptm,ticaretle uratm ve çeitli eitim faaliyetlerinde bulundum. Gençlik yllarmdan beri siyasete ilgim üst düzeydeydi. Sonra ayn gelenek ve davadan geldiimiz AK Partide siyaset yapmak nasip oldu. Kaderin üstünde kader var diyoruz ya Balar gibi kadim bir bölge olan,bir çok ilden daha fazla nüfusu olan bu güzel yerde belediye bakan olarak hizmet etme frsat dodu. 5 yllk süreyi inallah tevazu, samimiyet ve gayretle geçirerek halkmza hizmet edeceiz. Bakan olduktan sonra üstümüzdeki sorumluluk daha da artt. Daha çok hizmet etmem gerektiini,insanlarla daha çok iç içe olmam gerektiini,daha fazla samimiyet ve tevazu ile hareket etmem gerektiini düünerek hareket ediyorum. nsanlarn gönlüne girmemiz gerektiini daha çok idrak ediyorum ve her sabah kalktmda ya rabbim beni bu kutlu görevde hem sana hem de kendi kentimin hizmete aç ve hasret insanlarna kar mahcup eyleme diye dua ediyorum. Tek dileimiz hakkn rzasn kazanmak ve insanlarmzn dualarna girmektir. ifadelerini kulland.

ESK BALARIN TABLOSU YÜREM YAKIYOR

Balarn iki ayr yüzü olduunu,bir yüzü geliirken dier yüzünün çarpk kentleme nedeniyle ac çektiini dile getiren Beyolu,öyle devam etti ;Balarn iki ayr yüzü var. Bir yüzünde modern bir

kent haline gelen Balar, dierinde ise harabe olarak kalm, çarpk kentlemenin hakim olduu yokluk ve sefalet içindeki Balar. Yani 275 bin insanmzn ilkel koullarda yaad eski Balar. tfaiyenin, ambulansn giremedii sokaklar. Salksz artlardan dolay hasta olan insanlarmz ve çocuklarmz. Maalesef bunlar bizim ac gerçeimizdir. Ben her frsatta eski Balardaki sokaklar, küçeleri geziyorum. çocuklarn benden en fazla istedii eyler,spor sahalarmz olsun, oyun alanlarmz olsun bakanm. çocuklarn oyun oynayabilecekleri alanlar ve spor yapacaklar sahalar yok. nsanlarmz park istiyor, dinlenme alanlar istiyor hakl olarak ama eski Balarda bunlar yapabilecek alanlar yok. Allah korusun 4-5 iddetinde deprem olsa buras yerle bir olur. O derece çarpk kentleme var. Bunlar görünce yüreim yanyor. Geceleri uykum kaçyor,çok üzülüyorum. Benim insanlarm bu artlarda yaamay hak etmiyor. Bu bir kader deildir. Biz bunu deitirmek istiyoruz.

KENTSEL DÖNÜÜM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Kentsel dönüüm olmazsa olmazmzdr ifadeleriyle ilçedeki ac tabloya dikkat çeken Bakan Beyolu,kentsel dönüüm için çok önemli bir aamaya gelindiini söyledi. Önemli bilgiler paylaan Beyolu,Göreve gelir gelmez ilk iimiz,ilk projemiz Balar bu ac tablodan kurtarp modern,huzurlu bir kent haline getirecek Kentsel Dönüüm Projesi oldu.çevre Ve ehircilik Bakanmz Murak Kurum ile görüerek bu talebimizi dile getirdi. Sa olsun bakan bey bu konuda hemen gerekli talimatlar verdi. çevre ve ehircilik Bakanl Alt Yap Hizmetleri Ve Kentsel Dönüüm Genel Müdürü Vedat Gürgen konuyla ilgili bir ekiple Diyarbakra gelerek çalma balatt. ki gün boyunca hep beraber Balar sokaklarn gezdik. Geçen hafta bu kez Ankarada biz kendisini ziyaret ettik. Belediye olarak bir firma ile anlatk. Bu firma 15 gün içinde Balardaki kentsel dönüümle ilgili rapor hazrlayacak. Bunun sonucunda pilot bölge ilan edeceiz. Sonra Balar için dönüm noktas olan kentsel dönüüme balayacaz. Cumhurbakanmzn himayelerinde gerekli admlar atlm olacak. Elimizde sihir bir denek yok, gerçekçi olmak lazm. 5 ylda bitmez ama en azndan biz balarz, bizden sonra da devlet politikas olarak inallah 10-15 yllk zaman diliminde tamamlanr. Balar hak ettii deeri bulmu olur. dedi.

KENTSEL DÖNÜÜM KAPSAMINA GREN VATANDALARA KONUT YAPILACAK

Kentsel dönüüm kapsamna giren yaam alanlarndaki vatandalarn madur olmamas için düünülen çözümü de açklayan Beyolu,Kentsel dönüüm kapsamna giren yerlerdeki insanlarmz madur etmeyeceiz. çevre Ve ehircilik Bakanlmz TOK üzerinden çözüm üretecek. lk etapta pilot bölge kapsamna giren insanlarmz için TOKden 1000 konut tahsis edilecek. Hazine arazileri ve belediyemize ait arazilerde yaplacak konutlarla aamal olarak 5-10 bin insanmza konut yaplacak. Biz iyi bir niyetle büyük bir hayalin peinde kouyoruz. Burada tüm kurumlarmzn desteini alacaz,bu çok önemli. çünkü biz belediye olarak tek bamza bu ii yapamayz. ifadelerine yer verdi.

K BÜYÜK SPOR KOMPLEKS PLANLIYORUZ

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, gençlerin spor ve oyun alanlarna ilikin projeleri olup olmadna yönelik sorularna cevap verirken, çok önemli projeleri de açklad.

Bakan Beyolu,Ankarada Gençlik Ve Spor Bakanmz Mehmet Muharrem Kasapolunu ziyaretimizde Balardaki genç nüfüsü dile getirip spor alanlar için destek talep ettik. Kendisi de çok

amaçl büyük bir spor tesisi sözü verdi. Bu tesis bir nevi spor köyü eklinde olacak. çinde her brana ve her alana ait bölümler olacak. Yani büyük bir spor kompleksi ina edilecek. Bununla birlikte yine belediye olarak planladmz çok amaçl ve çok branl spor tesisi projesi var. Bunlar Allah izin verirse hayata geçireceiz.

çOK AMAçLI K BÜYÜK PARK YAPACAIZ

ki büyük ve yine çok amaçl park projemiz var. Yenihal bölgesinde 33 bin metrekarelik alanda içinde millet kraathanesi, kütüphane,engelli parkurlar,yürüyü alanlar ve piknik alanlar olacak bir park yapacaz. halesini yapp hemen çalmalara balayacaz. çok amaçl engelli merkezi projemiz var. Önümüzdeki günlerde insanlarmzn yararna olacak baka sürpriz projelerimiz de olacak. eklinde sözlerini tamamlad.

Bakan Beyolu, daha sonra ei Durdane Beyolu ile birlikte Gençlik Merkezini gezerek yaplan faaliyetleri inceledi.

Ana Sayfaya Git