Gençlik en büyük zenginlik

"Bilişim ve bilgi teknolojilerini tüketici olarak değil bilen ve üreten olarak, yazılımı çok iyi kullanan değil onu yazan, patentini dünyaya satan bireyler olarak yetişmeniz amacımız"

Haberler 03.03.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Cumhurbakanl himayesinde Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliinde bölgedeki 7 üniversitenin katklaryla Güneydou Bölgesel Kariyer Fuar açld.

DÜ Konferans Salonunda fuarn açl dolaysyla düzenlenen programda konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, bölgenin huzur ve güveni için dlibde ehit düen kahraman güvenlik güçlerine Allahtan rahmet, yarallara ifa, ailelerine sabr diledi.

Düzenlenen fuar ve etkinliklerin gençleri gelecee hazrlamak için olduunu dile getiren Güzelolu, Bir ülkenin en önemli ve deerli gücü yetimi insan gücüdür. Bunu sadece bilgi anlamnda deil milli ve manevi deerlerine haiz, yerelden evrensele ulaabilen ve üphesiz deiimi gerçekletirebilen bireyler olarak ele almalyz. dedi.

Güzelolu, gençlerin en önemli zenginlik olduuna iaret ederek, dünyann deiim ve dönüümünde üniversitelerin üstlendii misyona deindi.

GENçLERN EN BÜYÜK ZENGNL

Okul öncesi eitimden balayarak çocuklar iddial bir ekilde gelecee hazrlamak için projeler üretildiini ve yatrmlar yapldn aktaran Güzelolu, Bugün okullarmzda sizlerin ve sizlerden sonra gelecek olan nesillerimizin çok güçlü ekilde gelecee hazrlanmasn istiyoruz. Biliim ve bilgi teknolojilerini tüketici olarak deil bilen ve üreten olarak, yazlm çok iyi kullanan deil onu yazan, patentini dünyaya satan bireyler olarak yetimeniz amacmz. ifadelerini kulland.

Güzelolu, kariyer fuarlaryla iverenlerin hem kurumlarn tantma hem de gençlerle bulumasnn amaçlandn kaydederek, gelecek yolculuunda gençlere ans diledi.

Birçok kurum ve kuruluun yan sra özel sektörden de firmalar fuarda yerini ald.

Büyük ilgi gören fuarda stantlar ziyaret eden gençlere meslekler ve kurumlar hakknda bilgilendirme yapld.

Fuar kapsamnda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, hakim, savc ve personelin de yer ald temsili duruma yapld.

Ana Sayfaya Git