Genetik Hastalığı Aileye Gelir Oldu!

Devlet desteği, genetik hastalığı olan aileye gelir oldu Şırnak'ın Kumçatı beldesinde yaşayan ve eşi ile 3 çocuğu doğuştan sindaktili hastası olan Şimşek, devletten aldığı destekle evinin geçimini üstlendi

Haberler 19.11.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Kumçat beldesinde yaayan ve ei ile 3 çocuu doutan sindaktili (bitiik parmak) hastas olan Emine imek, devletten ald destekle evinin geçimini salyor.

Kumçat beldesinin çadrl Mahallesinde yaayan imek, doutan el parmaklar bitiik olan ei ile çocuklarna bakmak için çalmaya karar verdi. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca uygulanan Genç çiftçi Projesinden faydalanan imek, proje kapsamnda hibe ile 6 büyükba hayvan ald.

imek, 6 büyükba hayvan sayesinde ei ve 3 çocuunun yan sra birlikte yaadklar kaynvalidesi ve kaynpederine de bakyor. Hayvancl örenmeye çalan imek, hayvanlarn bakm için kaynvalidesinden destek alyor.

çOK GÜZEL BR PROJE

Emine imek, einin sindaktili hastal nedeniyle ellerini kullanamad için çalmadn, devletten ald destekle ailesinin geçimini üstlendiini söyledi.

Projenin onaylanmasyla ie baladn anlatan imek, proje sayesinde hayvancla yöneldiklerini, bundan sonra ailesinin geçimini hayvanclkla salayacan belirtti.

Kaynvalidesinin de kendisine yardmc olduunu dile getiren imek, Hayvanlarn yemini verirken, temizliini yaparken ve süt sam srasnda kaynvalidem bana yardm ediyor. çok güzel bir proje. Devletin salad proje sayesinde kimseye muhtaç olmadan geçimimizi salyoruz. dedi.

çOCUKLARDA DA AYNI HASTALIK VAR

imekin ei Reit imek (33) de 10 yl önce Mersinin Tarsus ilçesinde el parmaklarndan ameliyat olduunu, parmak aralarnn ameliyatla açldn ancak parmaklarn yumruk haline getiremedii için çalamadn, ayn hastaln çocuklarnda da bulunduunu aktard.

Bu hastalk ailemde var. Kardelerimde de var. çocuklarmn da da elleri bu ekilde. Erkek çocuklarnn daha belirgin. Doktorlar hem genetik hem de akraba evliliinin etkisi olduunu söylediler. Ellerimi tam yumruk haline getiremiyorum. Bu nedenle okuyamadm, meslek sahibi olamadm. diyen imek, sadece geçici ilerde çalabildiini söyledi.

Devletin desteini örenir örenmez einin hemen bavurduunu ifade eden imek, çok zor durumdaydk. Bu bize ilaç gibi geldi. Allah devletimizden raz olsun. dedi.

imekin kaynvalidesi Güle imek (50) ise projeyi duyduklarnda çok mutlu olduklarn, gelinine yardmc olduunu, bu sayede geçimlerini saladklarn dile getirdi.

228 PROJE BAVURDU

Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Bekir Klç, projenin rnakta büyük destek saladn, geçen yl balayan uygulamann bu yl da sürdüünü söyledi.

Özelikle gençlerin projeye ilgi gösterdiini, çok istekli olduklarn ve tarm alannda proje gelitirdiklerini aktaran Klç, projenin temel amacnn krsal alanda istihdam geniletmek, hayat seviyesini ve refaha yükseltmek, gençlerin tarma olan ilgisini artrmak, genç nüfusu tarma yönlendirmek olduunu vurgulad.

Klç, bu yl rnakta 228 projenin bavurduunu, her yerde tarmsal faaliyetlerin rahatlkla yaptklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git