Gerçeği aratmayan tatbikat

ŞIRNAK'ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) öncülüğü'nde 112 acil sağlık, AFAD ve itfaiye ekiplerinin katıldığı eğitim seminerinin ardından gerçekleştirilen acil müdahale, arama ve kurtarma tatbikatında ortaya çıkan görüntüler gerçeğini aratmadı.

Haberler 28.10.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kömür ocaklarnn fazla olduu ve sk sk göçüklerin yaand rnakta, ekiplerin katld eitim seminerinin ardndan yaplan tatbikat için hazrlanan senaryo gerei saat 11.00 sralarnda kömür ocaklarnda endüstriyel patlama sonucunda yaralamalar meydana geldii ve yangn çkt belirtildi. Kömür ocaklar bölgesinde yaanan endistüriyel patlama sonras UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bölgede çkan yangnlara müdahale ederek alevleri söndürürken, AFAD ekipleri de araç içerisinde skan bir yaraly kurtard. Daha sonra alana gelen UMKE ve 112 acil salk ekipleri olayda yaralanan 5 kiiye, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptktan sonra ambulanslar ile hastaneye sevk etti.

AFAD TATBKATI

Tatbikat izleyen Halk Sal l Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, rnak bölgesinin çok hasas bir bölge olduunu belirterek, rnak bölgesi hassas ve kömür ocaklarn fazla bulunduu bölgedir. Bazen kömür ocaklarndaki göçüklerini göz önünde bulundurarak, bu gün il salk müdürlüü olarak UMKE birimi bir tatbikat yapt. Bunun öncesinde 22 olan UMKE ekibimizi, bir haftadr verdiimiz eitimlerle sayy 45e çkardk. Eitimin son günüde bir tatbikatla taçlandralm istedik. Bir hafta önce de 8 maden içimizi, meslek ehidimizi verdik. Buna istinaden özellikle kömür ocaklarnda endüstriyel bir kaza tatbikatn gerçekletirdik. UMKE öncülüünde, itfaiye ve AFAD ile birlikte burada tatbikatta göründüü gibi mükemmel bir tatbikat oldu. Tatbikatmzda 5 yaral, 1 ölü vard. Amacmz olaylarda daha salkl ve daha profesyonel bir ekilde müdahale edebilelim dedi.

Konumann ardndan tatbikata katlan ekipler hatra fotoraf çekti.

Ana Sayfaya Git