Geri dönüşüm kazandırdı

Ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan 525 geri dönüşüm kütüphanesi kuruldu.

Haberler 06.05.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her ilde en az bir hayat boyu örenme kurumuna geri dönüüm malzemeleri ile oluturulan geri dönüüm kütüphanesinin kazandrlmasnn amaçland çalmada, tüm illerde halk eitimi merkezlerinden ksa süre içerisinde dikkat çekici sonuçlar alnd. Buna göre ülke genelindeki halk eitimi merkezlerinde geri dönüüm malzemelerinden oluturulan 525 geri dönüüm kütüphanesi tamamland. Halen çalmalar devam eden geri dönüüm kütüphaneleri bulunuyor.

Konu hakknda bir deerlendirme yapan Mill Eitim Bakan Mahmut Özer, Kaynaklarn etkin ve verimli kullanld, geri dönüümün ekonomimizin vazgeçilmez unsurlarndan biri haline geldii, üretim ve tüketim kültürünün oluturulmasna katk salamak amacyla balatlan çalmalar sonucunda, evlerde ya da atölyelerde kullanlmayan atl durumdaki ürünlerin bir araya getirilmesiyle neler yaplabileceini hep birlikte gördük. dedi.

GER DÖNÜÜM KAZANDIRDI

Sfr Atk Projesine bal kalarak hurda malzemelerden neler yapabilir düüncesiyle ürünler gelitirildiini hatrlatan Özer, Kursiyerlerde geri dönüüm bilinci oluturulurken yaratclklar ve el becerileri de gelitirilmi oldu. Kurumlarmzda, öretmen, usta öretici, kursiyer ve ailelerinde oluan bu bilincin, toplumun tüm kesimlerinde oluturulmas ve uygulamalarn yaygnlatrlmas amacyla halk eitimi merkezlerimize gelen tüm vatandalar, geri dönüüm kütüphanelerinden faydalanabiliyor. ifadelerini kulland.

Geri dönüüm kütüphanelerinde kitap saysnn her geçen gün arttna iaret eden Özer u bilgileri paylat: Geri dönüüm kütüphanelerine öretmenler, usta öreticiler ve kursiyerler tarafndan kitaplar baland. Bu kurumlarda 35 bin 513 olan kitap says, geri dönüüm kütüphaneleri ile 117 bin 772ye ulat. 2021 ylnda bulunan kitap says 65 bin 581 iken 25 Nisan 2022 tarihi itibaryla 309 bin 149a çkt.

Geri dönüüm kütüphaneleri ilgili çalmalar devam ederken kitap balar da günden güne artarak devam ediyor.

Ana Sayfaya Git