Geri dönüşümle 250 kütüphane!

81 ilde geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane yapıldı

Haberler 26.01.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), okullarda geri dönüüm kültürünü yaygnlatrmak için Kütüphanesiz Okul Kalmayacak ve Sfr Atk projeleriyle 81 ilde geri dönüüm yoluyla 250 kütüphane oluturulduunu duyurdu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, okullar aras imkan farkllklarn azaltmak için 2021 yl Ekim ay sonunda balatlan ve 31 Aralk 2021de tamamlanan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamnda 16 bin 361 yeni kütüphane yapld. Bakanlk daha sonra ise okullarda geri dönüüm kültürünü yaygnlatrmak için Kütüphanesiz Okul Kalmayacak ve Sfr Atk projelerini birletirerek 2022 yl Ocak aynda 81 ilde geri dönüüm yoluyla 250 kütüphane yapma karar ald. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde yürütülen proje, 25 günde tamamland. Böylece, 81 ildeki okullara geri dönüüm yoluyla 250 yeni kütüphane kazandrlm oldu.

Kütüphane kurmak için tüm illerde toplanan atk malzemeler atölyelerde idareci, öretmen ve örenciler tarafndan ilendi. Kullanlmayan paneller, tahtalar, sralar, masalar, demirler, katlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçalar, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaralar, ipler ve tekstil malzemeleri; sfr atk projesi kapsamnda öretmen ve örenciler tarafndan dönütürülerek masa, kitaplk raf, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydnlatma ürünleri olarak kütüphanelerde kullanlmaya balad.

BAKAN ÖZER: KTAP SAYISINI 42 MLYONA YÜKSELTTK

Konu ile ilgili deerlendirmede bulunan Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, eitimde frsat eitliini artrmak için arlk verdikleri alanlardan birinin okullar aras imkan farkllklarn azaltmak olduunu belirterek 2021 yl sonunda kütüphanesiz okul kalmad. Kütüphanelerdeki kitap saysn da 28 milyondan yaklak 42 milyona yükselttik. Ayrca okullarmzda Sayn Emine Erdoan hanmefendinin himayelerinde devam eden Sfr Atk Projesini de Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi ile birletirerek ocak aynda 81 ilde geri dönüüm yoluyla oluturulan 250 kütüphane yaptk. Tüm illerimizde geri dönüüm yoluyla oluturulmu en az bir kütüphane bulunuyor. 33 kütüphane ile geri dönüüm yoluyla oluturulan en fazla kütüphaneye sahip olan kentimiz stanbul oldu. Geri dönüüm yoluyla yaplan 14 kütüphane ile zmir ikinci, 13 kütüphane ile Antalya ve Mula üçüncü srada yer aldlar. Projeye katk sunan tüm çalma arkadalarm, okul yöneticilerimizi, öretmenlerimizi ve örencilerimizi baarlarndan dolay kutluyorum dedi.

Ana Sayfaya Git