Gezen gerilimi!

TEKİRDAĞ'da hükümlü bulunduğu cezaevinde intihar eden PKK'lı Zülküf Gezen'in mezarını ziyaret etmek isteyen ve 'Dağılın' uyarısına taşla karşılık veren HDP'li gruba, polis müdahale etti.

Haberler 19.03.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirdada hükümlü bulunduu cezaevinde intihar eden PKKl Zülküf Gezenin mezarn ziyaret etmek isteyen ve Daln uyarsna tala karlk veren HDPli gruba, polis müdahale etti.

BOMBALI SALDININI FAL

Diyarbakr Balkçlarbanda 10 Ekim 2007 tarihinde el bombasyla düzenlenen ve 1 polisin ehit, 2si polis 6 kiinin de yaralanmasyla sonuçlanan saldrnn faili PKKl terörist Zülküf Gezen, yaplan yarglama sonunda arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrld.

CEZAEVNDE NTHAR ETT

Gezen, hükümlü bulunduu Tekirda 2 Nolu F Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumunda kendini çamar ipiyle tavana asarak yaamna son verdi.

TECRDE KARI FEDA EYLEM

Buarada, Tekirda Cumhuriyet Basavcl, PKK hükümlüsü Zülküf Gezenin Tekirda F Tipi Cezaevindeki intiharyla ilgili baz internet siteleri ve sosyal medyada ortaya atlan, Tecride kar açlk grevinde olan Zülküf Gezenin fedai eylemi gerçekletirdi iddialarn yazl açklamayla yalanlad. Gerçee aykr haberler nedeniyle açklama yaplmas gereklilii doduu ifade edilen açklamada u bilgilere yer verildi:

16.03.2019 günü saat 23.57 sralarnda Tekirda 2 Nolu F Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumunda, PKK silahl terör örgütü hükümlüsü olarak barndrlan Zülküf Gezenin kendisini kou banyosunda çamar ipi ile asmak suretiyle intihar ettiinin tespit edilerek, bilgi verilmesi üzerine derhal soruturma ilemlerine balanlmtr. cra edilen soruturma kapsamnda; banyodan gelen sesler üzerine müteveffa ile ayn kouta bulunan dier iki hükümlünün, ahs ipten aldktan sonra kurum idaresini haberdar ettii, kurumda hazr bulunan 112 Acil ekibinin ahsa derhal müdahale ettii ancak ahsn tüm müdahalelere ramen hayatn kaybettii tespit edilmitir. Müteakiben ad geçenin cenazesi hastaneye kaldrlm ve cumhuriyet savcs nezaretinde otopsi ilemi icra edilmi, olaya tank olan iki hükümlünün de ifadeleri alnmtr. Olayla ilgili olarak soruturma titizlikle yürütülmektedir. Bir ksm internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarnda ifade edildii gibi sözde tecride kar fedai eylemi söz konusu deildir denilen açklamada Gezenin kendisini asarak intihar ettii vurguland.

DYARBAKIRDA TOPRAA VERLD

Öte yandan, Gezenin cenazesi, önceki gece stanbuldan uçakla Diyarbakra getirilip, Yeniköy Mezarlnda topraa verildi. HDP E Genel Bakan Sezai Temelli ile HDP milletvekillerinin de aralarnda bulunduu bir grup, dün öle saatlerinde Gezenin mezarn ziyaret etmek istedi.

HDPLLER MEZARI ZYARET ETMEK STED

Mezarlk önünde güvenlik önlemi alan polisler ise Temelli ve milletvekillerine mezar ziyaret edebileceklerini ancak gruba izin verilmeyeceini bildirdi. Polisin Daln uyarsnda bulunduu grup, polise ta att. Polis de gruba TOMAdan basnçl su skarak müdahale etti. Gruptakiler kaçarak dalrken, Temelli ve milletvekilleri, mezar ziyaretini gerçekletirmeden mezarlktan ayrlmak zorunda kald. Olayda 6 kii gözaltna alnd. Temelli, daha sonra beraberindeki partililerle Gezen ailesini taziye evinde ziyaret ederek, basal diledi.

GEZEN ALESNN DDALARI

Gezenin amcas Ahmet Gezen, Tekirda Cumhuriyet Basavclnn yapt açklamann gerçei yanstmadn öne sürerek, Zülküf 1 Martta açlk grevine katlmak istedi ancak arkadalar salk sorunlarndan dolay izin vermedi. Açlk grevinde olan arkadalarna refakat ediyordu. Avukatlarn cezaevinden edindii bilgilere göre Zülküf fedai eylem gerçekletirdi iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git