Gezen sinema!

Siirt'te Gezen Sinema Tırı 5 günde 2 bin kişiyi sinema ile buluşturdu

Haberler 10.10.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl 3üncüsü düzenlenen Uluslararas Siirt Ksa Film Festivali kapsamnda Kültür ve Turizm Bakanlnca gönderilen Gezen Sinema Tr sinemaseverlerle bulutu.

Merkez, Kurtalan, Pervari ve irvann ardndan gezinin son gününde Eruh ilçesinde, bata Kovid-19la mücadele eden salk ve güvenlik personeli ile vatandalar, Gezen Sinema Trnda film izledi.

Festivalin jüri üyesi ve Anadolu Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Dr. aban Kzlda, Türk toplumunun son yllarda sinemaya bak açsnn olumlu yönde deitiini ve gelitiini söyledi.

Sinema Genel Müdürlüünün destekleriyle gerçekletirilen festivalde jüri üyesi olarak katk salamann onuru içinde olduunu dile getiren Kzlda, öyle konutu:

Sanat bir toplumun aynasdr. Siirt de bu konuda aynaya yansyacak en güzel kentlerimizden biri. Gençlerin festivale gösterdikleri katlm çok önemli. Festivalin Siirtte yaplyor olmasndan ayrca mutluluk duyuyorum. Siirt gerçekten bir medeniyet beiidir. Siirt denildiinde brahim Hakk Hazretleri, smail Fakirullah Hazretleri akla geliyor. Türkiyenin gün geçtikçe her alanda olduu gibi sinema sektöründe de ivmeyi yukar çekmesi gurur verici. Zira sanat olmayan bir toplum, köklerinden sökülen aaca benzer. Biz millet olarak yüzyllardan bu yana her alanda kök saldk.

- Sinema hayatn özeti

Kzlda, tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 nedeniyle Siirtlilerle online olarak panelde bir araya geldiini vurgulayarak, öyle devam etti:

Okula siyah yaka önlükle giden bir çocukluum vard ve bizim zamanmzda sinemalarn açk hava hali de çok kymetliydi. Gözümüz ve gönlümüz çok baarl ilere ahit oldu. Bugün de öyle. Sinema dün de bugün de kymetli, çünkü sinema hayatn özeti bir bakma. nsan dediimiz varlk, hatra ve hislerden ibarettir. Siirtli sanatseverlerle panelde de bunu konutuk. Bir mucize olan sanatn yedincisiyle, sinemayla gençlerin bulumas, üretmesi çok keyiflidir. Bu festivallerin artmas yönünde devletimizin çabas da takdire ayandr. Festivale Msr, ran, Suriye, Kazakistan ve Fransadan da katlanlar oldu. Kurtalan, irvan, Pervari ve Eruhta çocuklar sinemayla buluturuluyor. Siirte ve sinemaya yarar bir festival oldu.

AK Parti Genel Bakan Danman Prof. Dr. Yasin Aktay da farkl kültürlerin bir arada yaatld kadim kent olan Siirtin artk terörle deil kültür ve sanatla, estetikle anldn anlatt.

Siirtin ekonominin yannda kültür ve sanata da katk sunmaya devam edeceini belirten Aktay, unlar kaydetti:

Festivalin huzur ortamnda yaplyor olmasndan dolay çileri Bakanmza, güvenlik güçlerimize ve katk sunan Kültür Bakanlmza teekkür ediyorum. 6-8 Ekim (Kobani) olaylarnda Siirtte karamsar ortam hakimdi. Sadece cana ve mala deil ayn zamanda kültüre de bir saldr olmutu. Okullar ve kütüphane yaklmt. O zaman kültür ve turizm vandalizmi vard. Siirtliler 6-8 Ekime denk gelen film festivali ile artk sanat ve estetiin konutuu bir dönemden geçiyor. Festivale Msr, ran, Suriye, Kazakistan ve Fransadan da eser gönderen yarmaclar oldu. Bu festival Güneydouda huzur ve güvenin bir iareti olarak tüm dünyaya mesaj vermi oluyor.

Festival Komitesi Bakan Baran Mayda ise yapmc ükrü Avarn bakanlnda yaplan festivale youn ilgi olduuna deinerek, Kovid-19 tedbirlerinin alnd etkinlikte Merkez, Kurtalan, Pervari, irvan ve Eruh ilçesinde Gezen Sinema Tr ile 5 günde 2 bin kiiyi sinema ile buluturduk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git