Gezi otobüsü katliam yaptı

Tur otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı.

Haberler 21.01.2018 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eskiehirde meydana gelen trafik kazasnda 11 kii öldü, 44 kii yaraland.

Alnan bilgiye göre, Ankaradan Bursaya geziye gidenleri tad örenilen Muhsin Ö. (51) idaresindeki 06 FL 644 plakal Kartallar Gezi firmasna ait tur otobüsü, Eskiehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarndaki aaçlara çarpt.

Kazada 11 kii yaamn yitirdi, 44 kii yaraland. Yarallar, 112 Acil Servis ekipleri tarafndan kentteki hastanelere kaldrld.

Eskiehir Valisi Özdemir çakacak ve l Emniyet Müdürü Engin Dinç kaza yerinde incelemelerde bulundu, yarallar hastanede ziyaret etti.

- Arkadalarmz kazann sebebini aratryor

Vali çakacak, ziyaretin ardndan gazetecilere yapt açklamada, sabaha kar Eskiehirde üzücü bir trafik kazasnn meydana geldiini söyledi.

Eskiehir-Bozüyük karayolunda bir tur otobüsünün yol kenarndaki aaçlara çarptn belirten çakacak, öyle konutu:

Kazada 11 vatandamz hayatn kaybetti, 44 kii yaraland. Yaral vatandalarmzn Eskiehir Devlet, Yunus Emre Devlet ve Eskiehir Osmangazi Üniversitesi Tp Fakültesi hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Yarallarmzn durumlar ar deil. Müdahalesi devam eden, krklar olanlar var. Hayatn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar diliyorum. Yol bo, 3 eritli, bir de kurtarma eridi olmak üzere geni bir yol. Yol klandrlm... Sabah Emniyet Müdürümüz ve dier tüm kurtarma ekiplerimizle yolda buzlanma görmedik. Dolaysyla farkl sebepleri olabilir. Arkadalarmz kazann sebebini aratryor. Cumhuriyet Basavclmz konuyla ilgili soruturma balatt. oförler gözaltna alnd.

- oför uyudu iddias

Yolculardan Mustafa Mumcu, kendisinin kaza srasnda arka koltuklarda oturduunu kaydetti.

Mumcu, Ben en arkada oturuyordum. oförün arkasnda oturan arkada görmü. O da oför uyudu, o hzla yalpalayp aaca vurdu. diyor. ifadelerini kulland.

Öte yandan, kentteki hastanelerde tedavi altna alnan 44 yaralnn salk durumunun iyi olduu örenildi.

- Önüme bir karalt çkt. Köpek sandm

Kaza srasnda otobüsü kullanan oför Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde, saat 00.00da Ankara Kzlaydan kendisi, yedek oför ve muavin ile yolcular dahil 55 kiiyle yola çktklarn belirtti.

Muhsin Ö, araçta bir ya da iki çocuun da bulunduunu ifade ederek, unlar kaydetti:

Ankaradan yola çktmzda arac Erkan A. kullanyordu. Sivrihisar Bademli Tesislerinde aracn sevk ve idaresini ben aldm. Erkan A, araç alt ksmnda bulunan yatak ksmna dinlenmeye gitti. Eskiehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karalt çkt. Köpek sandm, vurmayaym diye direksiyonu hafif saa krdm ama toplayamadm. Yol kenarnda bulunan aaca çarptm. Olayda yaralanmadm ama vücudumda arlar olutu. Doktor raporu tanzim edildi. çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaad. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. akndm ve kendimde deildim. Olayda kusurum olduunu düünmüyorum. Hzl deildim, uyumuyordum, anlk olayd. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandm.

Gözaltndaki Muhsin Ö. ile dier sürücü Erkan Ann emniyetteki ilemleri sürüyor.

- Kriz masas oluturuldu

Kazayla ilgili Eskiehir Valilii tarafndan Vali Yardmcs Aslan Avarbey bakanlnda l Salk Müdürü Doç. Dr. Uur Bilge, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Alper Sezerin de yer ald kriz masas oluturuldu.

Hastanelerdeki morglarda, baz cesetlerin kimlik tespitinde zorluk yaanrken, parmak izi ve ailelerin de tehisiyle ilemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine gönderilmeye baland.

Ana Sayfaya Git