Gıda denetimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Haberler 30.12.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki ekip halinde Balar ilçesinde gerçekletirilen denetimlerde, tatl imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze ve meyve reyonlar kontrol edildi. Özellikle hijyene önem verilen denetimlerde, eksik görülen konularda iletme sahipleri uyarld.

Hijyen eitimi veriyoruz

Denetimler konusunda bilgi veren Salk Daire Bakan Faysal Hatipolu, Büyükehir Belediyesi olarak gda denetimlerini özellikle sklatrdklarn belirterek, amaçlarnn vatandalara hem yl içerisinde hem de özellikle yeni yla girerken salkl gda sunumunu yapmak olduunu vurgulad. Hatipolu, Bu denetimleri yaparken hem denetim yaptmz kurulularn eksikliklerini tespit etmek hem de çalanlara hijyen eitimi vermek gibi amacmz vardr. çalmalarmz bu ekilde devam edecektir dedi.

Bozuk gdalar tespit ediliyor

Hatipolu, kanatl hayvanlara ve krmz ete yönelik de denetimlerini artrdklarn kaydederek, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü ekipleriyle ortak çalma yürütüyoruz. Tespit edilen gerek kanatl hayvanlar gerekse de krmz etle ilgili ortak bir çalma yürütüp, bozuk gdalarn tespitini yapp imhasn salyoruz ifadelerini kulland.

Denetimlerin gerçekletirildii imalathane yetkilileri de, uygulamadan dolay Büyükehir Belediyesi yetkililerine teekkür ederek, denetimlerin sürdürülmesi talebinde bulundu.

Ana Sayfaya Git