Gıda fırsatçısına göz açtırılmıyor!

Diyarbakır'daki bazı işletmelerde "tek tırnaklı" et kullanıldığı yönündeki iddialar büyük tüketiçide büyük tedirginlik yaratırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından sert bir dille tepki gösterildi.

Haberler 07.02.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde Diyarbakrdaki baz iletmelerle ilgili sosyal medya hesaplar üzerinde yaplan spükelasyonlar, özellikle tek trnakl hayvanlara ait etlerin kullanld yönündeki iddialar bir çok iletmeyi skntya sokarken, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar, iddialara sert tepki gösterirken, vatandalarn resmi açklamalara itibar etmelerini istedi. Buarada, geçen yl 26 i yerine Gda, tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü tarafndan 167 bin 715 lira idari para cezas kesildii bildirildi.

GÜVENL GIDA TÜKETM

Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar tüketiciye güvenilir gdann arz, tüketicinin daha iyi bilgilendirilmesi ve gda endüstrisinin gelitirilmesi amacyla gda kontrol hizmetlerinin yürütüldüünü belirtti. Güvenli gda üretmek kadar tüketicilerin de gdalar güvenli bir ekilde nasl tüketeceklerini bilmeleri ve bu yönde bilinçlendirilmeleri gerekliliine iaret eden Atalar, öyle konutu:

CEZA KESLEN LETMELER

Aksi halde sadece güvenli gdalar üretmek ve tüketiciye bu gdalar ulatrmak için her türlü yasal düzenlemeleri yapp bunlar harfiyen uygulamak ve denetimini yapmak, gda kaynakl hastalklar önlemede tek bana yeterli olmaz. l genelinde 2016da 10 bin 434 denetim gerçekletirilmitir. Yaplan denetimlerde, 418 numune alnmtr. Yaplan ilemler sonucunda 5 i yerine Cumhuriyet Savclna suç duyurusu olmak üzere 31 iletmeye idari yaptrm uygulanmtr. Bunlardan 26 i yerine 167 bin 715 lira idari para cezas kesilmitir.

SOSYAL MEDYA ÜZERNDEN

Atalar, öte yandan son günlerde sosyal medya hesaplar üzerinden ve mesaj yoluyla kentte faaliyet gösteren baz gda iletmeleri hakknda spekülasyonlarn yapldn aktararak, üretici ve tüketicilerin bakanlk ve müdürlükleri dnda yaplan hiçbir açklamay dikkate almamalar gerektiini vurgulad. Atalar öyle dedi;

RESM AçIKLAMALAR

Son günlerde sosyal medya üzerinden ve mesaj yoluyla Diyarbakr ilimizde faaliyet gösteren baz gda iletmeleri hakknda spekülasyonlar yaplmaktadr. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlmz ve Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüümüz bu konuda son derece büyük bir titizlikle çalmalarn yürütüyor, üreticilerimiz ve de tüketicilerimizin Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlmz ve Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüümüz dnda yaplan hiçbir açklamay dikkate almamalar gerektiini belirtmek istiyoruz.

SAYAR BÜYÜK TEPK GÖSTERD

Öte yandan, iddialarn iletmeler üzerinde yaratt büyük etki nedeniyle skntl günler yaanrken, Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar, Gda, Tarm ve Hayvanclk il müdürlüünün bu yönde sürekli kontrolleri olduu ve resmi açklamalarn dnda, hiç bir iddiaya itibar edilmemesi istedi. Sayar öyle dedi;

Sürekli istiare de olduumuz Tarm l Müdürlüü ve dier ilgili kamu kurumlarnn resmi açklamalar haricinde bu tür haberleri dikkate almayalm. Aslsz haberleri yayarak ilimiz ekonomisine, istihdamna ve tantmna olumsuz katk yapanlar hakknda gerekli hukuki ilemler de balatlacaktr.

Ana Sayfaya Git