Gidişat iyi değil!

HDP'li Altan Tan: İktidar milletvekilleri de durumdan şikayetçi; gidişat iyi değil, hepimiz altında kalacağız.

Haberler 30.01.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan hakkndaki soruturmalar nedeniyle gözaltna alndktan sonra adli kontrol artyla serbest braklan HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, Her gün birkaç arkadamz gözaltna alnyor, her kesimden aydn, yazar siyasetçisi tutuklanyor, gözaltna alnyor. Bizim 11 milletvekili arkadamz içeride bu gidiat gidiat deil dedi. ktidar partisi ters bir yolda gidiyor diyen Tan, Birebir oturduumuz vakit iktidardaki milletvekillerinin önemli bir bölümü durumu ikayet ediyor. Siyaset çk bulamyor. Yeni bir ruha, yeni bir nefese ve uzlama programna ihtiyaç var. Yoksa bu gidiatn altnda hepimiz kalacaz görüünü savundu.

Bunun sürdürülebilir bir durum olmadn ifade eden Tan, nisan aynda yaplmas beklenen anayasa deiiklii referandumu öncesi evet ve hayr kutuplamasna dikkat çekerek, Halkn yars düman olarak kabul edilirse böyle bir ülke yaanlr olmaz. Yaplmas gereken bu gerilimin azaltlmas ve sonra düürülmesidir. Bir toplumsal uzlamaya, iç barn salanmasna ihtiyacmz var, yoksa bu gidiatn altnda hepimiz kalacaz dedi.

Beni de alacaklarn bekliyordum ama saati ve günü bilmiyordum

HDPli birçok milletvekilinin ayn gün içinde gözaltna alndna dikkat çeken Altan Tan, gözaltna alnma olayna armadn, böyle bir eyi beklediini söyledi. Gün ve saatini bilmiyordum diyen Tan, Diyarbakrdaki evinde saat 17.30da gözaltna alndn hatrlatt. Toplamda 34 ayr dosyadan sorgulandn anlatan Tan, hakkndaki soruturma ve mahkemelerin devam edeceini söyledi.

Tann deerlendirmeleri öyle:

Ben dün Diyarbakrda kendi evimdeydim. Saat 17.30da geldiler. armadm. Bekliyordum. çünkü ayn gün içinde birkaç arkadamz gözaltna alnd. Onlarn da davalar vard. Benim hakkmda farkl farkl bir ksm soruturma bir ksm açlan mahkemelerdir. Ama dün 7 ayr dosya ve bu dosyalarn içinde 28 ayr eylem ayr tarihlerde yaplm ana dosya haline getirilmi dier 6 dosya ile birlikte toplam 34 ayr dosyadan sorgulandm. Savclk ifademi ald daha sonra adli kontrol art ile serbest brakt. Ancak soruturmalar ve mahkemeler devam edecek.

En son 1994te 10 ay hapis cezas almt teslim olmadm

Benim en son ceza aldm dosyam 1994te 10 ay hapis cezas almtm. Sonra 4.5 sene firara kaldm teslim olmadm. Sonra affa girdim o dosyadan. Bugüne bakarsak bu gidiat gidiat deil. Her kesimden aydn, yazar, siyasetçi tutuklanyor, gözaltna alnyor binlerce yüzbinlerce insan içeride, bizim 11 milletvekili arkadamz cezaevinde. Sürdürülebilir bir durum deil, iç bar salamak gerekir. Tam tersi oluyor maalesef onun için sürdürebilir bir durum deil. Halkn yars düman olarak kabul edilirse böyle bir ülke yaanlr olmaz. Yaplmas gereken bu gerilimi acilen azaltlmas ve sonunda düürülmesidir. Bir toplumsal uzlamadr. Sorunlar demokratik yollardan çözümünü aramasdr.

ktidar milletvekillerinin önemli bölümü ikayet ediyor

Ama maalesef iktidar partisi ters bir yolda gidiyor. Muhalefet de toplumu inandracak bir proje ortayla koyamyor. Birebir oturduumuz vakit iktidardaki milletvekillerinin önemli bir bölümü durumu ikayet ediyor. Siyaset çk bulamyor. Yeni bir ruha, yeni bir nefese ve uzlama programna ihtiyaç var. Yoksa bu gidiatn altnda hepimiz kalacaz. nallah acilen karanlk tünelden çkar. çünkü bir ülkemiz baka vatanmz, ülkemiz yok. Hangi dinde hangi görüte olursak olalm birlikte yaamak zorundayz, Bunun da yolu daha fazla demokrasiden geçiyor.

Ana Sayfaya Git