Girilmez denilen yere operasyon

Komando birliklerinin katıldığı Zap bölgesine büyük operasyon: 21 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberler 19.10.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetleri, Irak snrndaki Zap bölgesine büyük bir operasyon balatt. Komando birliklerinin katld operasyonun amacnn son günlerde Zap bölgesinde youn hareketlilikleri gözlenen ve saldr hazrl içinde olan PKKllar etkisiz hale getirmek, snr güvenliini ve Kuzey Irakta Türk askerinin bulunduu üs bölgelerine ulaan geçi yollarnn güvenliini salamak olduu belirtildi. 2008 ylnda yaplan Güne Harekatnn ardndan bölgeye yaplan scak takiplerin haricinde ilk kez operasyon yapld örenildi.

Hakkari çukurca ilçesinin güneybatsnda ve snrn dier tarafnda yer alan Zap bölgesine Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan operasyon balatld. TSK tarafndan 16 Ekim tarihinde bölgede 2 askerin ehit olduu olayla ilgili yaplan bilgilendirmede yer alan Irak Kuzeyi Zap bölgesinde, örgüt üyeleri tarafndan tarafndan el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi ve çkan çatma sonucunda 2 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 1i ar olmak üzere 3 kahraman silah arkadamz yaralanmtr. çatma sonras Zap bölgesine düzenlenen hava harekatnda 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmitir. ifadeler ile Zap bölgesinde bir operasyonun balad olarak deerlendirildi.

21 ÖRGÜT ÜYES ETKSZ HALE GETRLD

Komando birliklerinin katld Zap bölgesindeki operasyonda PKKl teröristler tarafndan daha önce yola döedikleri el yapm patlatcnn infilak ettirilmesi ve sonrasnda çkan 2 asker ehit olurken 2i ar 3 asker yaraland. çatma sonras, Zap bölgesine Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava harekatnda 6, Silahl nsansz Hava Arac ile 2 olmak üzere 8 terörist etkisiz hale getirildi. Ayn gün (16 Ekim) PKKllar tarafndan düzenlenen ikinci saldrda ise el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi ve çkan çatma sonucunda 2 asker ehit olurken 1i ar olmak üzere 3 asker de yaraland. çatma sonras Zap bölgesine düzenlenen hava harekatnda 8 terörist daha etkisiz hale getirildi. Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan operasyona ilikin yaplan son bilgilendirmede ise Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyon esnasnda, keif ve gözetleme vastalar ile operasyon birliklerine saldr için hareket halinde olduklar tespit edilen silahl 5 terörist düzenlenen hava harekatyla etkisiz hale getirildii ve bir Doçka uçaksavar makineli tüfein imha edildii belirtildi.

16 Ekim tarihinden itibaren bugüne Zap bölgesinde düzenlenen hava destekli operasyonda 21 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. PKKl tarafndan düzerlenen 2 ayr saldrda ise 4 asker ehit olurken 1i ar 5 asker de yaraland.

SLAHLI HALARLA HAVADAN DESTEK

Operasyonda havadan destek veren Silahl nsansz Hava Arac (HA) ile 2 militan etkisiz hale getirildi.

OPERASYONUN AMACI

Hava destekli Zap bölgesine balatlan operasyonun amacnn son günlerde Zap bölgesinde youn hareketlilikleri gözlenen ve saldr hazrl içinde olan PKKl etkisiz hale getirmek, snr güvenliini ve Kuzey Irakta Türk askerinin bulunduu üs bölgelerine ulaan geçi yollarnn güvenliini salamak olduu belirtildi.

ZAP BÖLGESNE GÜNE HAREKATI LE GRLMT

Kuzey Iraktaki Zap bölgesine Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 2008 ylnda balatlan Güne Harekat ile girilmiti. Güne Harekatnda bölgedeki PKK kamplar imha edilmiti.

Ana Sayfaya Git