Girişi karla kapanan evlerine tünel açtılar

Muş'ta girişi çatıdan düşen tonlarca kar yüzünden kapanan evlerinde bir süre mahsur kalan aile, açtıkları tünelle evlerine girip çıkabiliyor.

Haberler 13.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta tek katl evlerinin girii kar yüzünden kapand için bir süre mahsur kalan aile, çareyi evlerinin kapsna kar tüneli açmakta buldu.

Kent merkeze bal Dere Mahallesinde tek katl bir evde oturan aralarnda çocuklarn da olduu Ak ailesinin evinin önüne, çatda biriken tonlarca kar dütü.

Bu sebeple bir süre evde mahsur kalan aile, güçlükle kapy açtktan sonra evinin önüne biriken ve çatya kadar ulaan karn içinden tünel açarak dar çkabildi.

TÜNEL AçIP EVLERNE GRDLER

Halen evlerine bu tünelden girip çkabilen aile, karn erimesiyle rahat bir nefes almay bekliyor.

Ev sahibi Yunus Ak, karn önünü kapatmas sebebiyle evden çkabilmek için tünel açmak zorunda kaldklarn ifade ederek, Evimin çatsndan düen tonlarca kar girii tamamen kapatt. Eve girmek için tünel açmak zorunda kaldm. Yerden çatya kadar ulaan kar nedeniyle giri ve çklarmz mümkün olmad. Bu nedenle tünel açarak eve girii ve çk saladm. diye konutu.

Yörede k mevsiminin bu yl çetin geçtiini anmsatan Ak, 2 metreyi aan kar kalnl ve çatda biriken karn da etkisiyle evden çkabilmeyi ancak tünel sayesinde baarabildiklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git