Gitar kuyusunda PKK'nın silahları

DİYARBAKIR'da merkez Kayapınar ilçesinde polisin durdurup arama yaptığı otomobilde, gitar kutusu ile saz kılıfı içerisine gizlenmiş 1 roketatar başlığı, roket sevk barutu, 2 kalaşnikof marka silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, kar maskeleri ve eldivenler ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Haberler 18.06.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü, PKK örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine ve örgüt mensuplarnn yakalanmalarna yönelik yaplan çalmalarn sürdürüyor. Bu kapsamda, Ramazan Bayram öncesi ülkede kaos ortam oluturmak ve 24 Haziran seçimlerini sabote etme amac güden terör örgütü mensuplarna yönelik istihbari ve operasyonel çalma yapld.

SABAHA KARI OPERASYON

Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, bayramn birinci günü sabaha kar, Kayapnar ilçesi Peyas Mahallesi 349uncu Sokak üzerinde bir otomobili durdurdu. Otomobilde yaplan aramada; bagaj ksmna sakl siyah kuma saz klf, gitar kutusu ve bez içerisinde 1 roketatar bal, 1 plastik muhafaza kab içerisinde roket sevk barutu, 2 kele diye tabir edilen Ak-47 marka uzun namlulu silah, 10 AK-47 marka uzun namlulu silaha ait arjör ve bu arjöre ait basl halde 238 fiek, 1 tabanca, suikast eylemlerinde kullanlmakta olan susturucu taklm vaziyette 1 tabanca, 23 adet 9x19 çapnda, 27 adet 7x65 çapnda fiek, 1 inaat eldiveni, 3 kar maskesi, 1 pantolon ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kii yakalanarak gözaltna alnd.

Emniyetten yaplan açklamada, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik çalmalarn aralksz ve kararl bir biçimde, vatandalarn güvenlii için tüm devlet kurum ve kurulular ile ibirlii içerisinde sürdürülmeye devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git