Gitarıyla müzik coşkusu

Şırnaklı okul müdürü gitarıyla köy köy gezip öğrencilere müzik dinletisi sunuyor

Haberler 25.11.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinin Dadibi köyünde, mezun olduu okulda müdürlük yapan Hakk Sak, örencileri mutlu etmek için köy köy gezip müzik dinletileri sunuyor.

13 yl önce mezun olduu Dadibi lkokulu/Ortaokulunda 2 yldr müdürlük yapan snf öretmeni 28 yandaki Sak, çevresinde müzie olan tutkusu ile tannyor.

Yanndan gitarn eksik etmeyen Sak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn örenciler üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak, onlara moral ve motivasyon salamak için yollara koyuldu.

Bir ylda 19 köyü ziyaret eden Sak, 32 okulda örencilerle bulutu, onlara gitar çald, arklar söyledi.

Sakn hedefi rnakn tüm köy okullarna ulamak.

AMACIM GÖNÜLLERN VE ZHNLERN MÜZKLE FERAHLATMAK

Sak, müzie olan akn köy örencilerine alamak ve örencilere moral vermek, onlar motive etmek için bir yldr ura verdiini söyledi.

Okul idareciliinin yan sra okulun müzik öretmeni ile örencilere gitar, saz ve melodika dersleri de verdiini belirten Sak, okulda Uludere Kaymakaml destekleriyle açlan müzik snfnda kurs ve derslerin tüm hzyla sürdüünü ifade etti.

Sak, köylere giderek örencilere gitaryla müzik dinletisi sunduunu anlatarak, Frsat buldukça köy okullarnda örencileri elendirmeye çalyorum. imdiye kadar 19 köy okulu ve 32 okulda müzik dinletisi gerçekletirdim. Amacm pandemi nedeniyle sklan örencilerin gönüllerini ve zihinlerini müzikle ferahlatmak, onlara k olmak, vakitlerini daha elenceli hale getirmektir. dedi.

Gittiim köylerde örencilerin yazd iirleri besteleyip, o hikayeleri toplayp kitaplatrmak istiyorum. diyen Sak, köylerdeki müzik dinletilerini sosyal medya hesabndan paylatn, gören okullarn müzik dinletisi sunmas için talepte bulunduunu aktard.

Sak, Onlarn yüzündeki sevinç her eye deer. rnaka bal tüm köylere ulamak, müzik dinletisi sunmak istiyorum. ifadesini kulland.

Yemili Umut I lkokulu/Ortaokulu Müdürü Enes Furkan Sezgin ise Hakk Sak sosyal medyadan gördüklerini, kendi okullarna da davet ettiklerini belirtti.

Sakn sunduu müzik dinletisi ile örencilerin ho vakit geçirdiini anlatan Sezgin, Hem biz hem de örenciler için farkl ve güzel bir etkinlik oldu. Kendisine çok teekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler örencilerin kaynamalar ve salgnn etkisini azaltmak adna çok güzel. Hakk hocann bu farkndal oluturmas öretmen olarak bizi gururlandrd. diye konutu.

ÖRENCLER MUTLU

Yemili Umut I lkokulu/Ortaokulu örencilerinden Nisanur Sam ilk defa böyle bir etkinlie katld için mutlu olduunu belirterek, Hocalarmz bize sürpriz yaptlar. Hakk hoca bize gitar çald, beraber ark söyledik. Güzel bir gün geçirdik. dedi.

Delila Sak da okulda verilen müzik dinletisinden çok mutlu olduunu anlatarak, Hocamz geldi, okulumuzda bize gitar çald, beraber parçalar seslendirdik. çok elenceliydi, çok mutlu olduk. Güzel bir gün geçirmemize vesile olduu için kendisine teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git