Gitmediği İstanbul’dan trafik cezası geldi

Yenişehir ilçesinde yaşayan Ercan Akto’ya, gitmediği İstanbul'dan hız sınırı ihlali cezası geldi. Cezanın yanı sıra engelli raporu ile alınan vergiden muaf araca bir de MTV tebliğ edildi.

Haberler 29.11.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde yaayan 52 yandaki Ercan Akto, hiç gitmedii stanbulda ile-çekmeköy yolunda 21 Ekimde 34 ZR 3820 plakal aracyla hz snrn ihlal ettii gerekçesiyle 206 lira para cezasna çarptrld. Ceza tebligatnn ardndan engelli raporuyla alnan ve vergiden muaf olan aracna bir de gecikmi MTV borcu çkarldn örenen Akto, akna döndü. Kendi aracnn plakasnn kopyalanm olduundan üphe duyduklarn belirten Akto, yetkililerden yanln düzeltilmesi için yardm istedi.

stanbulu görünce ok oldum

Ne yapacaklarn bilmediklerinin belirten Akto, Babam Zekerya Akto adna engelli raporuyla bir araç aldm. Bir hafta önce ikamet adresime stanbuldan yüzde 10 hz limitini atmz gerekçesiyle 206 lira trafik cezas geldi. Tebligat ilk aldmda Diyarbakrda olacan düünerek açmadm ama sonra açp baknca ve stanbul olduunu görünce ok oldum. 3 yldr ne ben stanbulu gördüm ne aracm stanbula gitti. Brak stanbulu Sivereki bile geçmedim dedi.

stanbuldan gelen trafik cezasn aratrrken ikinci bir ceza ile karlatklarn kaydeden Akto, unlar söyledi:

Trafik cezasn aratrrken ikinci bir ceza ile karlat Motorlu Tat Vergisi. Bunu engelli raporu üzerine almama ramen, ruhsatta engelli arac olarak geçmesine ramen Maliye tarafndan bin 120 lira vergi tahakkuk ettiini ve ödemediim için de 100 liraya yakn bir cezas olduunu örendim. kinci bir ok yaadm. Konuyla ilgili bir vatanda olarak iki gündür muhatap bulamadm. stanbul Maliyesi ile de irtibata geçtim vekalet yoluyla dilekçe ile bavuru yapmam söylediler. Burada maliye muhatabn kendisi olmadn söyledi. Yanllk resmi kurumda yapld zaman vatanda bavuru yaptnda kolaylk salamalar gerekir. Bunu kendim için söylemiyorum. Her insan yanl yapabilir ama yanl yapld zaman o yanl yapana ulamak gerekiyor. imdi ne yapacaz, nasl olacak? Bu maduriyeti yayoruz.

kiz plaka aratrlsn

kiz plaka üphesini sormadklarn vurgulayan Akto, kiz plakay aratrmak benim görevim deil. Varsa öyle bir ey gerçekten buradan sesleniyorum. Yanl plaka okuma da olabilir. nallah da yanl plaka okumadr. Gerçekten ikiz plakaysa buradan sesleniyorum ve ikayette bulunuyorum. stanbul Bölge Trafik Müdürlüünün bu arac bulup çkartmalar gerekiyor. Bu normal basit bir cezadr ama yarn baka vakalar olur altndan kalkamayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git