Gizemiyle kayboldu

Şanlurfa'da, 5 gün önce kim tarafından dikildiği öğrenilemeyen 3 metre yüksekliğindeki metal blok, yine gizemli şekilde ortadan kayboldu.

Haberler 10.02.2021 - 06:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine yaklak 20 kilometre uzaklkta, Göbeklitepe Ören Yeri yaknlarnda yer alan Örencik Mahallesindeki bir tarlada 5 ubat Cuma günü metal blok konuldu. Göktürk alfabesiyle üzerinde Gökyüzüne bak ay gör yazl olan metal bloun, kimler tarafndan ne amaçla konulduu aratrlrken, bu sabah bölgeye giden mahalleli, monolit benzeri bloun yerinde olmadn fark etti.

Metal bloun kim veya kimler tarafndan dikilip, yine ne ekilde kaldrldna dair u ana kadar herhangi bir bilgiye ulalamad örenildi. Gizemli bir ekilde dikilip 5 gün sonra yine ayn ekilde kaldrlan metal bloun nereye götürüldüü aratrlyor.

MAHALLEL AKIN

anlurfada konulmasndan 5 gün sonra gizemli bir ekilde kaldrlan metal blok aknl yaanyor. Sabah saatlerinde arazilerine giderken metal bloun yerinde olmadn görünce ikinci kez aknlk yaayan mahalleliden Hasan Yldz, Buday tarlasna 5 gün önce gece yars metal blok dikilmiti. Dün gece de burada jandarma bekliyordu ve metal blok yerindeydi. Sabah hem metal blok hem de jandarmada yerinde yoktu. Metal bloku kimin koyduu, kimin götürdüü bilinmiyor dedi.

Metal blokun dikildii buday tarlasnn sahibi Fuat Demirdil de günlerdir merak içerisinde olduklarn vurgulayarak, Meraktan yatamyorduk. Bunu kim ne için yerletirdi bilmiyoruz. Bununla ilgili kimse bizlere de bilgi vermedi. Gizemli bir ekilde tarlamza konulan bu metal yine gizemli ekilde kaldrld. Jandarma ve korucular nöbet tutuyordu. Araziye konulurken de görmedik, kaldrlrken de görmedik. Biz merakta kaldk. Kime sorduysak bilgimiz yok dediler. Bunu reklam için mi yaptlar onu da bilmiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git