Göbeklitepe, bayramda günlük bazda en çok ziyaretçiye ulaştı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Göbeklitepe, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde ağırladığı 10 bin 272 ziyaretçiyle günlük bazda en yüksek sayıya ulaştı.

Haberler 11.05.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

12 bin yllk geçmiiyle tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepe, kefedildii günden bu yana turistlerin ilgisini çekmeye ve her yl binlerce turisti arlamaya devam ediyor.

Bölgeye yönelik yaplan tatil planlarnda gezilmesi gereken yerlerin ilk srasnda yer alan Göbeklitepe, Ramazan Bayramnda da yine binlerce kiiyi arlad.

imdiye kadar günlük bazda en fazla ziyaretçiyi 29 Ekim 2021de 7 bin 100 kiiyle gerçekletiren Göbeklitepe, Ramazan Bayramnn 2. gününe denk gelen 3 Mays 2022de 10 bin 272 ziyaretçi saysna ulat.

BLNRL ARTIYOR

l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan, AA muhabirine, Göbeklitepenin 2018de UNESCO Dünya Miras asl listesine alnmasnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan da 2019 ylnn Göbeklitepe Yl olarak ilan edilmesiyle alann bilinirliinin hem yerelde hem de uluslararas arenada arttn söyledi.

Bu tantmlarn ziyaretçi saysnda da büyük art saladn aktaran Aydn, öyle konutu:

Göbeklitepe yldan yla ziyaretçi saysn artrmaya balam durumda. Biz bunu istatistiklerimizde de görüyoruz. Bayramn da dahil olduu bu yln mays aynn ilk 9 gününde ziyaretçi saymz 57 bin 648 kiiye ulam durumda. Özellikle bayramn ikinci günü 10 bin 272 kiiyle aslnda Göbeklitepe, bir günde ziyaret eden kii bakmndan kendi rekorunu da krm oldu. Bu anlamda baktmzda Göbeklitepe sadece anlurfann deil aslnda tüm Güneydou Anadolu Bölgesinin turizm noktasnda bir lokomotifi durumunda. 2021 ylnda Göbeklitepe tüm Türkiyedeki müze ve ören yeri ziyaretçi says bakmndan beinci sradayd, bu yl için beklentimiz bir üst sraya çkabilmek.

Aydn, Göbeklitepenin ylbandan bu yana gerçekleen ziyaretçi saysnn da 171 bin 226 olduunu, yl sonuna kadar bu saynn katlanarak artmasn beklediklerini vurgulad.

ZYARETçLERN YORUMLARI

Göbeklitepeyi gezmek için Gaziantepten gelen Esra Akyüz, anlurfay çok beendiini belirterek, Göbelitepeyi ilk günden beri hep merak ediyordum. Gerçekten görülmeye deer bir yer olduunu düünüyorum. Ben de çok beendim, herkese tavsiye ederim. Buras mutlaka gelinip görülmesi gereken bir yer. dedi.

Almanyadan tatil için Türkiyeye gelen Mustafa Doan, Hataydan baladklar gezilerinde birçok ili ziyaret ederek Göbeklitepeyi görmek için anlurfaya geldiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git