"Göbeklitepe" bereketi!

Önemli inanç merkezlerinden biri olan ve kültür turizmiyle de öne çıkan Şanlıurfa, "Göbeklitepe Yılı" sayesinde 2019'da ziyaretçi akınına uğradı.

Haberler 29.11.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden anlurfa, 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesinin de etkisiyle tüm yl boyunca youn ilgi gördü.

Önemli inanç merkezlerinden biri olarak öne çkan, kültür turizminde de pay sahibi olan kentte, Balklgöl turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihin sfr noktas diye nitelendirilen Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi ve doal güzelliklere ev sahiplii yapan Halfeti gibi noktalar, anlurfaya gelen ziyaretçilere güzel bir gezi imkan sunuyor.

Bölgede salanan huzur ortam ve devletin yürüttüü çalmalar sayesinde bu yl turizmde hareketli günler yaayan anlurfay çok sayda kii ziyaret etti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 2019u Göbeklitepe Yl ilan etmesinin ardndan tüm gözlerin çevrildii anlurfada yaanan turist younluu sürüyor.

- Tüm otellerimizin doluluk oran yüzde yüz

anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban, AA muhabirine yapt açklamada, 2019 ylnn anlurfa ve bölge turizmi adna çok iyi geçtiini söyledi.

Göbeklitepe Ylnn bu süreçte çok etkili olduunu ifade eden çoban, öyle konutu:

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan bölge bizim için çok önemli. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan tarafndan 2019 ylnn Göbeklitepe Yl ilan edilmesi turizm adna çok olumlu oldu. Bu sayede, bu yl tüm otellerimizin doluluk oran yüzde 100 oldu. Tabi bu younluk sadece anlurfa için geçerli deil. Bölgedeki Gaziantep, Adyaman, Diyarbakr ve Mardin gibi iller de bu younluktan nasibini ald. Bu younluun artarak devam edeceini düünüyorum çünkü anlurfa l Kültür ve Turizm Müdürlüü ve turizmciler güzel çalmalar yapyor.

çoban, gelecek yl da bu ivmenin artacan ve uzun yllara yaylacan tahmin ettiklerini söyledi.

Yaanan younluun rakamlara da yansdn aktaran çoban, Bu yln kasm ay itibaryla konaklamal turist says 1 milyonu at, günübirlik turist says da yaklak 3 milyon civarnda oldu. Yani toplamda 4 milyon turistin anlurfaya geldiini söyleyebiliriz. Seyahat acentelerimiz kasm ve aralk aylarnda da otelleri doldurdular ve kentte büyük bir hareketlilik yaanyor. Bu sene sonunda 1 milyon 250 bin konaklamal turist says hedefimize ulamay bekliyoruz. dedi.

l dndaki yatrmclarn kente otel yapmalarn tavsiye eden çoban, bölgeye önemli bir talep olduunu ve gelecek yllarda da bu talebin artacan düündüünü aktard.

- Bu sene anlurfa turizminde altn yl oldu

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Vekili Faruk Bayuk da kentte yaanan turist younluundan memnun olduklarn belirterek, Bu sene anlurfa turizminde altn yl oldu. Yerli yabanc turistlerin ziyaretinden bizler ve bölge insan çok memnun. anlurfa güvenin ve güzelliklerin olduu bir kenttir. Herkesi buraya davet ediyorum. diye konutu.

Bayuk, belediye olarak turizmin daha canl hale gelmesi için çalmalar yaptklarn anlatarak, konuklar en iyi ekilde arlamak için tüm gayretlerini ortaya koyduklarn söyledi.

Dedeman Otel Müdürü Erturul Er de anlurfa turizminde 2019da son yllara göre çok ciddi art yaandn gördüklerini söyledi.

Otel doluluk orannda en üst rakamlara ulaldn anlatan Er, Bu younluun en önemli etkeni, 2019 ylnn Göbeklitepe Yl ilan edilmesi. Bunu rahatlkla görebiliyoruz. Bunun 2020 ylnda da devam edeceini düünüyoruz çünkü imdiden rezervasyonlar balad. anlurfada havalarn da güzel olmasndan ve Göbeklitepe sayesinde younluumuz devam ediyor. eklinde konutu.

stanbuldan gelen ziyaretçilerden Murat Özgül de Göbeklitepenin adn son dönemlerde çok duyduklarn ve 12 bin yllk geçmii olan bu kenti görmek istediklerini ifade etti.

Özellikle Göbeklitepeyi çok beendiklerini ve etkilendiklerini anlatan Özgül, anlurfa halknn çok cana yakn insanlar olduklarn, yemeklerinin güzel olduunu biliyoruz. anlurfa kültürüyle, tarihiyle çok güzel bir kent ve mutlaka gelinmesi ve görülmesi gereken bir yer. ifadelerini kulland.

Duygu Özgül de bir turizmci olarak geldii anlurfada Göbeklitepe ve kenti çok beendiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git