Göbeklitepe, "Hilal-i Ahmer Koleksiyonu"nda yer alacak

Türk Kızılay'ın, sanat ve insani yardıma duyarlılığı artırma amacıyla gerçekleştirdiği "Hilal-i Ahmer Koleksiyonu"nda Göbeklitepe de yer alacak.

Haberler 06.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinden yaplan açklamaya göre, köklü tarihiyle dünyann en büyük insani yardm örgütlenmelerinden biri olan Türk Kzlay, Hilal-i Ahmer Koleksiyonunda önemli sanatç ve tasarmclarn hazrlad eserler yer alyor.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan 12 bin yllk geçmiiyle dünyann en eski yerleim alan olan Göbeklitepe, koleksiyonda sürrealist ressam Vahap Aydoann eseriyle temsil edilecek.

GÖBEKLTEPE

Aydoan, bu kapsamda Türk Kzlayn gönderdii hilali, Göbeklitepe motifleriyle süslüyor.

Açklamada görülerine yer verilen Aydoan, koleksiyon tamamlandnda Türkiyenin önemli merkezlerinde sergileneceini belirtti.

Koleksiyon ile insani yardm ve sanat konularnda toplumdaki duyarlln artmasnn hedeflendiini aktaran Aydoan, anlurfann ve dünyann en güzide yerlerinden biri olan Göbeklitepeyi koleksiyona dahil etmek istedim. Böylelikle Hilal-i Ahmer Koleksiyonu her sergilendiinde Göbeklitepenin de tantm yaplm olacak. Cumhurbakanl himayesinde olan koleksiyon ile yaptm çalma stanbul, zmir, Antalya, Ankara gibi ehirlerin havalimanlarnda sergilenecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git