Göbeklitepe için Rus turist hamlesi

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Şanlıurfa'ya gelen 40 Rus turizm acente temsilcisi, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi gezdi.

Haberler 11.12.2021 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans tarafndan düzenlenen etkinlik kapsamnda anlurfaya gelen 40 Rus turizm acente temsilcisi, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepeye hayran kald.

Bölgeyi gezerek, ülkelerindeki tatilcilere göstermek üzere fotoraf-video çeken acente yetkililerinden Gülnaz Ahmedova, ilk defa anlurfay ve Göbeklitepeyi ziyaret ettiini söyledi.

GÖBEKLTEPE ZYARETLER

Duygularn anlatmakta zorlandn ifade eden Ahmedova, lk kez bu bölgeye geldiim için kark duygular içindeyim ve duygularm anlatamyorum. Böyle tarihi yerleri görmek isteyen Rus vatandalar için Göbeklitepe önemli bir merkez. Rusyaya gidince Rus vatandalarna Göbeklitepe ile çektiimiz fotoraf ve görüntüleri gösterip anlatacaz ve onlara bu bölgelere gelmeleri gerektiini anlatacaz. diye konutu.

lona Vladimirovna ise 40 turizmciyle geldikleri Göbeklitepeyi çok beendiklerini ve kendi vatandalarna tantmak istediklerini söyledi.

RUSYADAN GELENLER

anlurfay ve Göbeklitepeyi gezdiklerinde gördükleri güzelliklerin kendilerini çok etkilediini aktaran Vladimirovna, öyle konutu:

çünkü genelde Rusyadan gelen turistler, Türkiyeyi sadece Antalya ve stanbul olarak biliyor. Biz burada farkl bir Türkiye görüp farkl bir enerji aldk. Türkiyede ve anlurfada olmaktan çok mutluyuz. Ülkemize dönünce kendi vatandalarmza buralar görmeleri için tavsiyede bulunacaz. Umarm buralara çok Rus turist göndereceiz. Bu bölge ve Göbeklitepe, bana pozitif bir enerji verdi. Peygamberler ehrine geldiimi hissediyorum. Sokaklarda yürürken bile sesimi ksarak konumaya çaltm çünkü bu bölge ve insanlar çok özel. Ayrca anlurfann yemeklerini de beendim, oldukça etkilendim. Bu yemekler içindeki malzemelerden mi, yoksa yapan insanlarndan m bilmiyorum ama harikayd.

TURZMDEK KAZANIMLAR

l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan da özellikle Göbeklitepenin yurt dndaki turizm pazarlarnda bilinmesi gerektiini belirterek, bölgedeki yabanc ziyaretçi saysnn arttrlmas açsndan bu ziyaretlerin önemine iaret etti.

Ruslarn bu bölgeye ciddi bir ilgi duyacan tahmin ettiklerini aktaran Aslan, unlar kaydetti:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnndan önceki dönemlerde bakanlk tarafndan bölgedeki arlamalar sonras salgna ramen yabanc turist gruplarn gördük buralarda. Özellikle bakanlmz tarafndan arlanan 40 seyahat acentesinin gelecek dönemlerde potansiyellerini buraya yanstacaklarn ve yaknda anlurfa sokaklarnda Rus turistleri göreceimizi düünüyoruz. anlurfa özellikle Göbeklitepe, Balklgöl, müzeleri ve gastronomisi ile çok önemli bir ehir. Acentelerle görümemizde Göbeklitepeyi çok beendiklerini ve kesinlikle kendi müterilerine pazarlayabileceklerini söylediler. Muhakkak bir hareketlenme balayacak ve ziyaretçi saylar katlanarak artacak. Rus turizmcilerin bölgeye çok ilgili olmalar, sormalar, otellerle ilgili bilgiler almas bu bölge ile ilgili plan ve programlarnn çok ciddi ve gelecek adna önemli olduunu gösteriyor.

Ana Sayfaya Git