"Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı" başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneğince organize edilen "Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı" açıldı.

Haberler 08.11.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen festivalin açl kurdele kesimiyle gerçekletirildi.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Faruk Bayuk, gazetecilere yapt açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesinin ardndan düzenlenen ilk fuarn kaplarn açtn söyledi. Fuarn ve bu tür etkinliklerin anlurfann turizmi ile tantmna katkda bulunacan ifade eden Bayuk, fuarn düzenlenmesinde katks bulunan tüm kurumlara teekkür etti.

KÜLTÜREL MRAS FUARI

Haliliye Belediye Bakan Mehmet Canpolat, fuarn düzenlenmesinden duyduu memnuniyeti dile getirerek belediye olarak fuara tam destek verdiklerini aktard.

Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ku ise Göbeklitepenin önemine deinerek herkesi 4 gün sürecek fuar gezmeye davet etti.

anlurfa Vakflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palal da vakf olarak kendilerine ait ürünlerle fuara katldklarn belirterek özellikle turizmcileri fuara beklediklerini ifade etti.

Dört gün sürecek ve farkl illerden 35 kurum tarafndan açlan stantlarn bulunduu festival kapsamnda söyleiler, sunumlar, yemek yarmalar gibi çeitli etkinlikler düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git