Göbeklitepe ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Şanlıurfa'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Haberler 02.06.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle yaklak 3 aydr ziyarete kapal olan, 12 bin yllk geçmiiyle tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepe Ören Yeri, normalleme sürecinin ilk gününden yerli ve yabanc konuklarn arlamaya balad.

Kültür ve Turizm Bakanlnn sanal müze uygulamas kapsamnda, salgn sürecinde en fazla ziyaret edilen ören yeri olan Göbeklitepe, yeni konuklarn maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uygun bir ekilde arlyor.

Göbeklitepe, özellikle bu süreçte hem ehir merkezinden 20 kilometre uzakta oluu hem de temiz havas dolaysyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

ÖNLEMLER ALINMI, SIKINTI YOK

Ziyaretçilerden Gonca Nur Eri, gazetecilere yapt açklamada, Göbeklitepeyi görmek için Adanadan geldiini söyledi.

Kstlamalar süresince tarihi ören yerine olan meraknn iyice arttn anlatan Eri, Açlnca ilk günden hemen gezmeye geldik. Salgn sonras tarihi bir yeri gezerek kendimizi yeni bir süreç balatm gibi hissediyoruz. Burada güzel önlemler alnm sknt yok. Zaten buray çok merak edip, görmek istiyorduk. Herkes kendi önlemini aldktan sonra hiçbir problem yok. Göbeklitepeyi çok etkileyici bulduk, hakikaten belgesellere konu olacak cinsten. diye konutu.

Ziyaretçilerden Ramazan Akn da uzun bir arann ardndan ören yerindeki ilk ziyaretçi olmaktan memnuniyet duyduunu dile getirdi.

Uzun süredir görmeyi planlad Göbeklitepeyi ancak bugün ziyaret edebildiini belirten Akn, u an tarihin sfr noktasndayz. Buradaki mistik havay teneffüs etmek bizi heyecanlandryor. Önlemler her yerde alnm vaziyette, ulamdan mekandaki tedbirlere kadar her ey düünülmü. Sosyal mesafeye riayet var, dezenfektanlar veriliyor. Ziyaretçiler artk korkmadan gezebilir. ifadelerini kulland.

spanyol ziyaretçi Manuel Lorente ise Göbeklitepenin, dünya tarihine damga vuran bir bulu olduunu söyledi.

Bütün insanln görmesi gereken efsane bir mekanda olduunu dile getiren Lorente, Buras her insann görmesi gereken bir yer. Yllardr Türkiyedeyim, uzun süredir görmek istiyordum. Seyahate izin verilince hemen buraya geldim. Salgn nedeniyle de bütün tedbirler alnm vaziyette. Bence herkes kendisine dikkat ederse virüs, problem olmaktan çkar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git