Göbeklitepe'de sezonun ilk sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de sezonun ilk sıcak hava balonu uçuşu yapıldı.

Haberler 13.07.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valilii ve Büyükehir Belediyesi ile l Kültür ve Turizm Müdürlüü koordinasyonunda, kente gelen ziyaretçilerin konaklama gün saysn ve turistik ürün çeitliliini artrmak amacyla geçen yl ilk kez gerçekletirilen uçular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle verilen uzun arann ardndan tekrar balad.

Göbeklitepenin yaknnda yaplan sezonun ilk uçuuna, Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti anlurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan, Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ku ve AK Parti l Bakan Abdurrahman Krkç katld.

Üç balonunun ayn anda havaland uçuta katlmclar, Göbeklitepe, Harran Ovas ve anlurfa kent merkezini ku bak görme frsat buldu.

Beyazgül, uçuun ardndan gazetecilere yapt açklamada, salgn nedeniyle ara verilen uçularn yeniden balamasnn mutluluunu yaadklarn söyledi.

anlurfann Kapadokyann ardndan ikinci scak hava balonu merkezi haline gelmesini arzu ettiklerini belirten Beyazgül, öyle devam etti:

Göbeklitepedeki uçu saatlerinin Kapadokya ile e deerde veya oradan birkaç gün daha fazla olduu belirtiliyor. nsanlarmz Göbeklitepeyi ziyarete gelmektedir, bunun yannda kentimiz yeryüzü güzelliiyle de uçu için çok elverili. Kurban Bayramndan sonra inallah ticari uçular yaplmaya balanacak ve anlurfa turizmin merkezi haline gelecek. Biraz önce kalp eklinde, üzerinde Türk bayra ve Türkiye yazs olan balonla uçu gerçekletirdik. Türkiyenin kalbi, turizmin kalbi anlurfada atyor. Otellerimizde rezervasyonlarmz oldukça fazla, pandeminin ardndan anlurfa turizm çeitliliiyle cazibe merkezi haline gelecek. anlurfada Göbeklitepeden balayarak her medeniyetin izini bulmak mümkün, ilk insanlar, peygamberlerin yaad yerleri görmek mümkün ve bunlara ilikin gastronomi, lezzeti, müzii bulmak mümkün.

Milletvekili Açanal da anlurfann tarmn yan sra artk turizm kenti haline geldiini söyledi.

Göbeklitepenin ardndan Karahantepenin de turizme kazandrlacan anlatan Açanal, herkesi kenti 3 gün süreyle dolu dolu gezmeye davet etti.

Eyyübiye Belediye Bakan Ku ise kentin her tarafnn tarih koktuunu, yllardan bu yana yürüyerek gördükleri tarihi alanlar artk havadan izleme frsat bulduklarn dile getirdi.

Scak hava balonu pilotu Bilge Ezel de Kapadokyada uçular balattklar dönem duyduu heyecann aynsn Göbeklitepede yaadn söyledi.

Göbeklitepenin de scak hava balonu uçularnda ikinci bir Kapadokya olma yolunda ilerlediini vurgulayan Ezel, uzun zamandr yürüttükleri çalmalarn meyvelerini almaya baladklarn kaydetti.

Bu arada, çocuklar, ilk kez gördükleri balonlarn toplanmasna yardm ederek hem elendi hem de mutluluk yaad.

Ana Sayfaya Git