Göbeklitepe'deki çatı koruma çalışmaları

Şanlıurfa'nın Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, dünyanın en eski tapınak merkezi olduğu belirtilen ve 5 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe'deki çatı koruma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Haberler 01.07.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirkol, kent merkezine 18 kilometre mesafede, Örencik Mahallesi yaknlarndaki Göbeklitepedeki kaz alann ziyaret etti.

Burada gazetecilere açklamada bulunan Demirkol, bu tarihi zenginliin, yerin altdaki hazinenin yerin üstüne çkarlmas hususunda evkinin ve arzusunun oldukça yüksek boyutta olduunu belirtti.

Yaklak 22 yldr bölgedeki arkeoloji çalmalarnn devam ettiini aktaran Demirkol, öyle konutu:

çATI KORUMASI

Kültür Bakanlmza ve l Kültür ve Turizm Müdürlüü ekiplerimize desteklerinden dolay teekkür ediyoruz. Göbeklitepenin çats için 6 milyon 600 bin avro bütçe harcanmaktadr. Haliliye Belediyesi olarak bu tarihi zenginliimizin tüm dünyaya duyurulmas noktasnda yaptmz baz çalmalarmz bulunuyor. Göbeklitepenin tarihi zenginliklerinin bir an önce gün yüzüne çkarlmas için araç gereç destei ve ihtiyaç duyulmas halinde personel destei de salayacaz. Göbeklitepenin tantlmas sadece anlurfann deil, Türkiyenin tantmna ve turizmine kakt salayacaktr.

Daha eskisi yok sloganyla Göbeklitepenin tantm için birçok çalma yaptklarn ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini aktaran Demirkol, çalmalarn eylül veya ekim aylarnda biteceini tahmin ediyorum. Bu tarihten sonra yerli ve yabanc misafirlerimizi buray ziyaret etmeye davet ediyorum. ifadesini kulland.

Bölgedeki 23 alandan 6snda çalmalar yapldn anlatan Demirkol, nallah bizim de katklarmzla çalmalar daha hzl olacak diye düünüyorum. Bu zenginliklerimiz ne kadar erken çkarlp insanlarn görmesi salanrsa biz kendimizi o kadar mutlu hissedeceiz. diye konutu

Ana Sayfaya Git