Göç ve savaş mağdurlarına çini sanatıyla terapi

Sohram Der işbirliğiyle göç ve savaş mağdurları çini sanatıyla terapi ediliyor.

Haberler 26.09.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda göç ve sava madurlarnn rehabilitasyonu ve adaptasyonu konusunda çalmalar yürüten iddet ve Göç Madurlar Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi (Sohram Der), göç ve sava madurlarn çini sanatyla terapi ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanl, Dumlupnar ve Gazi Üniversiteleri ibirliiyle hazrlanan ve 5 gün sürecek eitimler boyunca Avusturya nnsbruck Üniversitesinden Psikoterapist Srma Kaya da gözlemci olarak terapiye katlanlara destek verecek. Terapi eitimlerine katlan Dumlupnar Üniversitesinden Yardmc Doçent Dr. Birnaz Er ise, dezavantajl gençlerin topluma entegre edilmesi fikriyle yola çktklarn belirtti.

çN SANATIYLA

Sanatn terapi yönünü kullanmak istediklerini kaydeden Er, Sanat ve barn birlikteliinde onlara meslek edindirmek, kendi yaratm güçlerinin farkna varmalarn salamak ve bu yolla topluma salkl ve güvenli bireyler olarak dahil olmalarn salayarak insan olma erdemine yeniden ulatrmay amaçlamaktadr. Ayn zamanda örencilerimizle onlar buluturmak istiyoruz. Örencilerimiz de önümüzdeki günlerde bize katlacaklar dedi.

Ana Sayfaya Git