Göçmenlerin umut durağı!

Düzensiz göçmenlerin umut yolculuğu Diyarbakır'da son buluyor

Haberler 24.02.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan kaçakçlar tarafndan korona virüs salgnna ramen Afganistandan yasa d yollarla Türkiyeye getirilen düzensiz göçmenlerin umut yolculuu Diyarbakrda son buldu. Birçou salgndan habersiz olan göçmenler, uyarlarla maske takp sosyal mesafeye dikkat ediyor.

Afganistandaki savatan ve isizlikten kaçan düzensiz göçmenler önce rana oradan da insan kaçakçlaryla anlaarak kaçak yollarla Türkiyeye giri yapt. Yalar 15 ile 35 arasnda deien düzensiz göçmenler, ailelerini brakp bir umutla buralara kadar geliyor. Kimisi ülkesinde korona virüs olmadn söylerken, Türkiyeye gelenler de uyarlarla maske takyor.

KORONA VRÜS BZM MEMLEKETTE YOK, HABERMZ DE YOK

Afganistandan 12 gün önce gelen 2 çocuk babas 30 yandaki Rahmetullah Kurbani, çocuklarnn Afganistanda olduunu söyledi. Kurbani, olmadndan biz de mecburen buraya gelmek zorunda kaldk. 12 gün oldu, kaçak yollardan geldik. Korona virüs bizim memlekette yok, haberimiz de yok. Buradaki arkadalarn da hastalktan haberi yok, ne olduunu da bilmiyorlar zaten. Biz sadece hayata tutunmaya çalyoruz. Yakalanan arkadalar varsa da biz bilmiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git