Göktürk-1 uydusu uzaya fırlatılacak!

TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, bugün saat 16.51'de Fransız Guyanası'ndan fırlatılacak.

Haberler 05.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratna yönelik uydu görüntüsü ihtiyacn karlayacak Göktürk-1 uydusu, bugün saat 16.51de Fransz Guyanasndan frlatlacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da katlmyla Hava Kuvvetleri Komutanl ve Savunma Sanayi Müstearl ev sahipliinde Türk Havaclk ve Uzay Sanayi A (TUSA) Aknc tesislerinde düzenlenecek törende, frlatma an canl izlenebilecek.

TSKnn hedef istihbaratna yönelik uydu görüntüsü ihtiyacn karlayacak Göktürk-1 Uydusunun montaj ve entegrasyon faaliyetleri, proje yüklenicisi Telespazio (talya)-Thales Alenia Space (Fransa) tarafndan Fransann Cannes ehrindeki tesislerde gerçekletirildi. TUSA Aknc yerlekesinde yer alan, Türkiyenin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezinde çevresel testleri yaplan uydu, yörüngesine frlatlmak üzere Fransz Guyanasnda bulunan Koruou Frlatma Merkezine gönderildi. Uydu, 5 Aralkta Türkiye saatiyle 16.51de uzaya frlatlacak.

- lk sinyal frlatmann ardndan 68. dakikada alnacak

Cumhurbakan Erdoann da katlmyla Hava Kuvvetleri Komutanl ve Savunma Sanayi Müstearl ev sahipliinde TUSA Aknc tesislerinde düzenlenecek törende frlatma an canl izlenebilecek. Alçak irtifa dünya yörüngesine oturacak olan uydu, frlatmann ardndan 57. dakikada roketten ayrlacak, 59. dakikada güne panellerini açacak. Uydudan ilk sinyal, frlatmann ardndan 68. dakikada alnacak. Yaklak 90 dakikada dünya çevresinde bir tur atacak uydunun, ylda 60 binden fazla görüntü çekmesi öngörülüyor.

Uydu, Türkiye üzerinden her geçiinde dünyann çeitli bölgelerinden ald fotoraf ve görüntüleri, Hava Kuvvetleri Komutanl Uydu Yer stasyonuna aktaracak. Dünyadaki benzerlerine göre oldukça yüksek çözünürlükte görüntüler aktaracak uydu, kamu kurum ve kurulular için çevre ve yaplamann izlenmesi, tarmsal rekolte tespiti, belediyecilik uygulamalar, snr kontrolü, kadastro faaliyetleri gibi birçok alanda uzaktan alglama görevleri yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git