Göl manzaralı kayak merkezinde sezon açıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından sezon açıldı.

Haberler 19.12.2016 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son iki sezon kar kalnlnn istenilen seviyede olmamas nedeniyle sezonun geç balad Hazarbaba Kayak Merkezi, bu yl misafirlerini daha erken arlamaya balad. Dou Anadolunun önemli k turizm tesisleri arasnda yer alan, göl manzaras ile konuklarna kayak keyfinin yan sra görsel bir ölen sunan Hazarbaba Kayak Merkezi, Elaz ile çevre illerdeki kayak severler ve fotoraf tutkunlarnca youn ilgi görüyor.

Kent merkezine 50, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan, bin 300 metrelik doal piste sahip kayak merkezinde younluk yaanyor.

Profesyonel kayakçlarca da tercih edilen, telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yaplabilen merkezde kayak örenmek isteyenlere kurs veriliyor.

Merkeze kayak yapmak için Diyarbakrdan gelen Ahmet Karadal, AA muhabirine yapt açklamada, kayak merkezinin tüm bölgeye hitap ettiini söyledi.

Yaz aylarnda yamaç paraütü, k aylarnda ise kayak yapmak için bölgeye geldiklerini anlatan Karadal, Hafta sonlarn deerlendirmek isteyen herkese Hazarbaba Kayak Merkezini tavsiye ederim. Bölgede huzur olduu zaman sadece kayak deil birçok spor ve sanat alannda rahatlk olacak. Gelip rahatlkla sportif faaliyetler yapabildiimiz zaman elbette çok büyük fark olacak. Dolaysyla huzur ortam art. diye konutu.

Merkeze gelen 8 yandaki Berçem Durmu ise 5 yandan bu yana kayak yaptn söyledi.

Durmu, kayak yapmay çok sevdiini belirterek, bu sporu herkese tavsiye etti.

- Yurt dndan da bölgeye misafirler geliyor

Frat Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunda okuyan Burcu Tekin de üniversitedeki kayak kulübü üyeleri ile kayak yapmak için merkeze geldiklerini aktard.

letmeci Taner Durmu, 1999 ylnda kurulan kayak merkezinin yaplan yeniliklerle yllardr hizmet verdiini dile getirdi.

Hazarbaba Kayak Merkezinde, kayak imkannn yan sra telesiyej, snowboard, kzak, kar motoru gibi hizmetler de verdiklerini ifade eden Durmu, iki kafeteryada da scak ve souk içecekler ile yiyecekler bulunduunu aktard.

Durmu, sk sk çeitli gruplar ile kulüpleri arladklarn belirterek, ziyaretçilere Hazar Gölü kysndaki otellerde de konaklama imkan salandn söyledi.

Sadece Elaza deil ayn zamanda bölge illerine de hitap ettiklerini vurgulayan Durmu, Yurt dndan da bölgeye misafirler geliyor. Bölgeden en çok Malatya, Diyarbakr, Siirt, Batman ve Mardinden misafirlerimiz geliyor. Yurt dndan da Almanya, talya, Avusturya, Azerbaycan ve Fransadan takipçilerimiz var. diye konutu.

- Profesyonellerin tercih ettii bir pist

Kayaa balamak isteyenlerin önce temel bir eitim almas gerektiine dikkati çeken Durmu, daha sonra kayaa hzl bir ekilde balanp, keyifle kayak yaplabileceini kaydetti.

Durmu, öyle devam etti:

Buras zor, profesyonellerin tercih ettii doal bir pist. Yamaçlar bol. Dier kayak merkezlerinde aaçlk alanlarn younluundan dolay, sk sk kazalar da olabiliyor. Burada çok aaç yok, görü açs bakmndan verimli. Risk biraz daha az ama snowboard ve kayak için profesyonellerin tercih etii bir pist.

Durmu, bölgede güneli gün saysnn fazla olmas nedeniyle merkezin fotoraf tutkunlarnca da tercih edildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git