Göl manzaralı kayak sezonu!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla dikkati çeken Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon açıldı.

Haberler 13.01.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadoluda k turizminin vazgeçilmez lokasyonlar arasnda yer alan kent merkezine 50 kilometre mesafede bulunan, bin 300 metrelik dikey ve 6 kilometrelik yatay pist alanna sahip merkeze hafta sonu dolaysyla çevre il ve ilçeden çok sayda kii geldi.

Eitmenler kayak örenmek isteyenlere kurs verirken, kaymay bilmeyenlerin bazlar ise kzakla elenceli zaman geçirdi.

Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm, Elaz l Özel daresince iletilen kayak merkezinde halka en iyi hizmeti verebilmek için mevcut imkanlar bu yl daha da gelitirdiklerini belirtti.

Yaplacak yeni düzenlemeler ile Hazarbaba Kayak Merkezinin turizmde hak ettii deeri bulacan vurgulayan Kaldrm, Buras kayak merkezi olarak dünyann en güzel kayak merkezlerinden birisi, çift göl manzaral, önde Hazar Gölü arkada Keban Baraj Gölü var. Böyle bir kayak merkezi dünyann baka bir yerinde görmek mümkün deil. Kar kalitesi ve sezon uzunluu çok iyi. ifadesini kulland.

- Türkiyenin en önemli turizm destinasyonlarndan olacak

Hazar Gölü ve çevresinin mevcut turizm imkanlar ile her yl 2 milyonu akn ziyaretçi arladn belirten Kaldrm, kayak merkezini gelitirmek için yurt dndaki firmalarla temasa geçtiklerini kaydetti.

Vali Kaldrm, öyle devam etti:

Kayak sezonunu uzatma, snowpark oluturma, konaklama gibi bu tür alanlarda ciddi bir fizibilite çalma yaplacak. Buras yüksek irtifa kamp merkezi, onunda yaplmasyla hem yazn hem k ileyen bir merkeze dönümü olacak. Gölün etrafn yaz-k doa, salk ve alternatif turizme hitap edecek ekilde, su sporlarnn yapld, ayn zaman gölün bütünü ile deerlendirildii proje çalmalarmz devam ediyor. Jeotermal sondaj çalmamz var, oda tamamlandnda buras gerçekten Türkiyenin en önemli turizm destinasyonlarndan olacak.

- Ziyaretçiler memnun

Sivasl ziyaretçi Ferhat Türkda, ilk kez geldii kayak merkezinin hem sunulan imkanlar hem de muhteem doasyla çok beendiini söyledi.

Hazarbaba Kayak Merkezine herkesi karn ve manzarann tadn çkarmaya davet ettiini aktaran Türkda, Etraf çok elenceli ve cvl cvl. Duyduuma göre geçen seneye göre daha fazla imkanlar varm, pistler daha yeni ve fiyatlar daha uygun olmu. Buras çok güzel olmu emei geçen herkese teekkür ediyoruz. diye konutu.

Kayserili ziyaretçi Ömer Alptekin de burasnn en az Erciyes Kayak Merkezi kadar güzel olduunu belirterek, Kayarken Hazar Gölünün muhteem manzarasn da görüyorsunuz. Manzaraya diyecek hiçbir ey yok. Sadece fotoraf çekmeye dahi gelinecek bir yer. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git