Golan tepelerine göz diken göz!

"Golan Tepeleri'ne göz dikenler Diyarbakır'ın Kırklar Tepesi'ne de göz dikmiştir"

Haberler 04.04.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber efendimizin bir gecede Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya gitmesi ve göe yükselip dier alemi görmesi olarak idrak edilen Mirac Kandili Türkiyedeki tüm camilerde olduu gibi Beinci Harem-i erif olarak kabul edilen Diyarbakr Ulu Caminde de program düzenlendi.

Namaz terk eden bir toplum ihya olamaz

Programda cemaate bu gece sra Suresinin okunmasn tavsiye eden l Müftüsü Karabayr, öyle konutu:

Bu gece sra Suresini okuyalm. Peygamberimiz miraca çkt, namaz müjdesi ile döndü, geldi. Evet, O bir Peygamberdi, Allah bu alemden baka bir aleme alp cemalini gösterdi, onunla konutu. Ama bugün bir benzerini onun Peygamberlii kadar olmasa bile kulluk ve kalbi kvamna göre manevi miraç nasip edebilecek olan, içindeki hikmetlerin, güzelliklerin, manevi sultanlklarn, huzurun, refahn gizli olduu, miraç özeti olan namaz getirmi Peygamberimiz. Namaz terk eden bir toplum ihya olamaz. Biz imdi diyoruz ya neden zalimlerden kurtulamyoruz? O Müminler ki namaz dosdoru ikame ederler. Namaz kldktan sonra adaletsiz olmaz, kul hakkna girmez, haram helal bilmez, birlik ve beraberlik içerisinde olurlar. Müslüman ve dinda olmay en büyük üst kimlik olarak kabul ederler.

srailoullarnn ümmet üzerindeki hile ve desiselerine dikkat çeken Karabayr, te bu gece bunlar hatrlattktan sonra yeryüzünü fesada vermi olan srailoullarn Rabbimiz ikayet ediyor. Dikkat edin onlarn oyunlarna gelmeyin diyor. Onlar uyardk fakat taknlklara devam ettiler, tevrat gönderdik fakat onlar bozdular. Allah tüm insanlar israiloullarna hizmet için yaratmtr dediler. En üstün biziz, herkes bize hizmetçi dediler, yeryüzünde bulunan bütün zenginlikler bizimdir, öyle inanyorlar ve tarif ettikleri Tevratta da bunu her gün büyük bir itiyakla vurguluyorlar ve gün gelecek Allahn var ettii arz ele geçirecek dünyann kral olacaz diyorlar. dedi.

Allah hainlere frsat vermesin

Karabayr, srailoullarnn yeryüzünü fesada vermek için tarihte olduu gibi bugün de uratklarn belirterek, Ben siyaset yapacak deilim ama emin olun Allah Resulü doru söylüyor, bizim uyank olmamz istiyor. Golan Tepelerine göz dikenler Diyarbakrn Krklar tepesine de göz dikmilerdir. Allah ona frsat vermeyecek inallah Allah içteki ve dtaki hainlere bu gecenin hürmetine frsat vermesin. ifadelerini kulland.

Karabayrn yapt vaaz konumasndan sonra l Müftülüü imam hatiplerinden Mesut Yürür ve Servet Adukun seslendirdii mevlid ve Kürtçe kasideler okundu. Program yaplan dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git