Gönlümüz, soframız garibana açıktır!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Dünyadaki 20 milyon mültecinin yüzde 20'sine ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. 4 milyonu aşkın göçmen bugün ülkemizde barınıyor" dedi.

Haberler 19.12.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, dünyadaki 20 milyon düzensiz göçmenin yüzde 20sinin Türkiyede barndn söyledi.

Güzelolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Uluslararas Göçmenler Günü dolaysyla düzenlenen programda yapt konumada, Türkiyenin tarihin her döneminde mazlumlar için güvenli bir liman olduunu belirtti.

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Zulme, soykrma, hakszla ve insanlk onuruna aykr her türlü muameleye kar olan büyük medeniyetin temsilcisi olduklarn ifade eden Güzelolu, öyle dedi:

Dünyadaki 20 milyon mültecinin yüzde 20sine ev sahiplii yapan bir ülkeyiz. 4 milyonu akn göçmen bugün ülkemizde. Dünyann en zengin ülkesi deiliz ama bu anlamda göçle gelen kardelerimize en fazla kaynak ayran ülkeyiz. Devletin imkanlarnn yan sra bu ülkenin vatandalar da gönül seferberliiyle buna önemli katkda bulundu. Türkiye her dönem garip ve yurtsuzlar için güvenli ve esenli belde olmutur. mkanmz ve soframz paylamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

DYARBAKIRDA 35 BN GÖçMEN

Güzelolu, kentte 35 bin düzensiz göçmenin yaadna dikkati çekerek, Suriyedeki durum huzur ve sulh olana kadar buras sizin eviniz ve beldeniz olacaktr. Türkiye Cumhuriyeti bu uurda kararllkla her türlü maliyeti göze alarak yoluna devam edecektir. ifadelerini kulland.

Diyarbakrda bini akn düzensiz göçmenin üniversite örenimi gördüünü belirten Güzelolu, Valilik ve belediye olarak yetikinlere yönelik meslek edindirme kurslar da vereceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git