Gönül berberliği

Başlattığı proje kapsamında engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları belirleyerek ücretsiz tıraş ediyor.

Haberler 26.02.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 19 yandaki berber ustas Resul Ylmaz, iki ay önce Gönül berberlii projesini balatt. Bu kapsamda, engelli, yal ve bakma muhat vatandalar belirleyen Ylmaz, yer, zaman ve mekan gözetmeksizin ücretsiz bir ekilde tralarn gerçekletirip hayr dualarn alyor.

Resul Ylmaz, henüz çocuk denecek yata bir berber dükkannda çrak olarak çalmaya balad. Bir süre berber dükkann temizlemekle görevlendirilen Ylmaz, daha sonra eline tarak ve makas alarak saç kesiminin inceliklerini örendi. 16 yandayken kalfa olan Ylmaz, artk berber ustas olarak çalmaya balad. Yaklak iki ay önce i yerlerine gelen bir engelli vatandan tra ederken aklna bir proje gelen Ylmaz, kollar svayarak arkadalar ve yaknlar vastas ile engelli, yal ve bakma muhtaç vatandalar belirledi. Yanndan hiç ayrmad tarak ve makasla zaman, yer ve mekan gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerini ücretsiz bir ekilde tra etmeye balad. Ylmazn en büyük hayali, kendisine ait bir i yerinde engelli, yal ve bakma muhat vatandalar ücretsiz bir ekilde tra etmek.

Gönül berberlii balatt

Ylmaz, haftada bir günlük iznini vatandalarn gülüüne ayrdn söyledi. Yaz k demeden sokak sokak dolamaya devam edeceini kaydeden Ylmaz, 2 aydr bu projeye baladm. Haftada bir günlük iznimi Diyarbakrda engelli ve yal vatandalarn evlerine gidip tra ederek deerlendiriyorum. lerleyen günlerde daha güzel projelerim var. Hastaneye gidip hastalar herhangi bir ücret almadan tra edeceim, Gittiim yerlerde güzel tepkiler aldm, evlerde ise hayr dualaryla karlandm. Benim gönlümden geliyor, Allah için yapyorum, 3 günlük dünya sonuçta dedi.

Berber ustasnn sokakta yapt tra gören vatandalardan Davut Güler ise, Ylmazn çok hayrl bir i yaptn belirterek, Tüm halk, Ylmaz gibi düünceli olmal. Onu yapt bu çalma nedeni ile tebrik ediyorum, herkese örnek olmasn temenni ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git