Gönüllü 500 korucu kadro talep etti

Çeyrek asrı aşkın bir süredir gönüllü vatan bekçiliği yapan korucular, güvenlik korucuları gibi kadroya alınmak istiyor.

Haberler 01.05.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasonda uzun yllardan bu yana gönüllü koruculuk yapan yaklak 500 kii, yalarnn artk ilerlediini ve ne bir meslekleri olduunu ne de bir i yapamadklarn söyleyerek devletin kendilerini kamu kurum ve kurulularnda istihdam etmesi talebinde bulundu. Devlet ile omuz omuza verip yllarca terör örgütü PKK ile mücadele ettiklerini belirten gönüllü korucu Bayram Soysal, Gönüllü korucuyum. 1985 ylnda kurulan köy korucular yasasna göre biz de devletimize, bayramza sahip çkmak için gönüllü korucu olduk. uanda devletimizden herhangi bir ücret talep etmemekteyiz. uanda bir ücrette almyoruz. Devletimizin büyüklerinden ve Cumhurbakanmzdan talebimiz udur ki; biz yllarca hain terör örgütüne kar dik duruumuzla, bayramza, devletimize sahip çkm insanlarz. Hepimiz aile sahibiyiz, artk bize de de normal korucular gibi bir maa balanmasn istiyoruz. Bizim tek talebimiz uanda devletimizin yannda yer aldmz gibi, devletin de bizi sahiplenmesini istiyoruz. Gördüünüz gibi arazideyiz. Hiçbir ücret talep etmeksizin korucularmzn, askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin yannda yer almaktayz. Onun için devletimizin bize sahip çkmasn istiyoruz dedi.

Devletimizle omuz omuza verip teröristlerle göüs göüse çarptk

26 yldan bu yana gönüllü koruculuk yapan Samet Yldrm, devletin verdii göreve her zaman hazr olduklarn söyledi. Yldrm, uana kadar herhangi bir maa ve talepte bulunmamz. Ama imdi yalandk. yapacak güçte deiliz. Devletimizden talebimiz udur; bütün taeronlar, baka kurumlarda çalan kiiler maaa balanm. Bizim talebimizde o ekildedir. Biz vatanmz, topramz, bayramz ve devletimiz için her türlü artta varz. Ne zaman bize görev verildiyse o tarihten bu yana 90l yllarda da gönüllü korucu olmadmz zamanda devletimizle omuz omuza verip göüs göüse çarplmz var. Büyüklerimizden Cumhurbakanmzdan talebimiz udur ki; bizim durumumuzu dikkate alarak bize de bir ekilde maa balansn. Talebimiz o dur eklinde konutu.

Hiçbir zaman amaçlarna ulaamayacaklar

Her zaman devletin yannda yer aldklarn belirten gönüllü korucu Sadi Uçar, Biz gönüllü korucular olarak burasn teröristlere böldürmeyeceiz. Hiçbir zamanda onlar hedeflerine ulamayacaktr. Her zaman devletin yannda olarak bundan sonra da hiçbir zaman geçit olmayacak ve inallah onlar hiçbir zaman da amaçlarna ulaamayacaktr diye konutu.

Devletimizin yannda olmaktan gurur duyuyoruz

Uzun yllardan bu yana gönüllü koruculuk yaptklarn söyleyen Süleyman Balge, devletin yannda olmaktan gurur duyduklarn söyledi. Balge, Devletimizin bize sahip çkmasn talep ediyoruz. Bize verilen görevi her zaman hakkyla yapmaya hazrz. Bizim tek bir talebimiz vard Cumhurbakanmzdan tek bir talebimiz, bu gönüllü arkadalarmzn bir maaa balanmasdr. Herkes çoluk çocuk sahibidir. uana kadar gençtiler. Ama bundan sonra gittikçe yalar ilerlemi ve hiçbir talep verilmemitir. Cumhurbakanmz ve bakanlarmzdan talep ediyoruz bunu dedi.

Kanmn son damlasna kadar terörle savamaya hazrm

Sason bölgesinde yaayan gönüllü korucularndan Talip Algan kannn son damlasna kadar terörle mücadele etmeye hazr olduunu belirterek unlar söyledi:

1993ten beri gönüllü korucuyum. Kanmn son damlasna kadar terörle savamaya hazrm. Tek bir terörist kalmayana kadar hazrm. Devletimiz ile ayn mevzideyiz. Bir tek terörist kalana kadar biz görevden dönemeyiz. Devletimizden de tek talebimiz; bize dönüp bakmas, ailemize bakmas ve bir maaa balanmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git