Gönüllü iletişim!

Ablasıyla iletişim kurmak için gittiği dernekte işitme engelli eşiyle tanışıp evlendi

Haberler 03.01.2022 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan üç çocuk annesi Tuba Ersöz, iitme engelli ablasyla salkl iletiim kurmak için enitesinin davetiyle iitme engelliler derneine gitti. Ersöz, burada iitme engelli dilini gelitirirken, iki yl gönüllü tercümanlk yapt. Dernek üyesi Erdal Ersöz ile tanan Ersöz, iitme engelli eiyle evlendi.

Diyarbakr Sar Haklar Eitim Kültür ve Spor Kulübü Dernei üyesi Tuba Ersöz, iitme engelli ablasyla salkl iletiim kurmak için fedakarlk yaparak iaret dilini örenme çabasna girdi. Ersözün ablasnn evlenmesiyle enitesinin davetiyle iitme engelliler derneine gitmeye balad. Burada kendini gelitiren Ersöz, daha sonra iki yl gönüllü tercümanlk yapt.

TME ENGELLLER

Dernekte eiyle tantktan sonra evlenen Ersöz, ev içinde de ei ve çocuklaryla iaret diliyle iletiimi salamaya balad. Toplumun iitme engellilerle iletiimde zayf olduundan yaknan Ersöz, bireylerin en azndan iitme engellilerin bir yerlerde bir eye ihtiyaçlar var m diye soracak kadar bilmelerinin gerektiini savundu. Kendilerinin yetiemedii alanlar olduunu dile getiren Tuba Ersöz, iitme engelli bireylerin hastanede yanl tedaviye, adliyede yanl ilem uygulamaya maruz kaldklarn kaydetti.

LELERE DESTEK

Ablasnn iitme engelli olduunu, az bir ey örendiini ama kendi aralarnda iletiim kurarken zorlandklarn söyleyen Tuba Ersöz, ablasnn daha sonra evlendiini belirtti. aret dilini az bildii için enitesinin kendisini dernee götürdüünü aktaran Ersöz, O ablamdan biraz daha ileri görülüydü. çünkü kendisi biri etrafmzda iaret dilini bilsin ki bize yardmc olsun. Ama ablamn düüncesi çok fazla bilmesine gerek yok. Ben konuurken benim konutuklarm örenmesin düüncesindeydi açkças. Dernee geldiim zaman iaret dilinin aslnda ne kadar güzel bir ey olduunu örendim. Onlarn kendi aralarnda ne kadar mutlu olduunu görünce açkças kopamadm. Kendileriyle görütüm ve iki sene boyunca dernekte gönüllü tercümanlk yaptm. Tercümanlk srasnda eimle tantm. Hem iaret dilini çok daha güzel bir ekilde örendim. Onlarn dünyasn örendim, onlarn dünyasna girdim dedi.

Ana Sayfaya Git