Gönüllü ressam, duvarları renklendiriyor

Adıyamanlı ressam Zafer Kıraç, gönüllü olarak okulların ve kamu kurumlarının duvarlarına, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı, Cendere köprüsü, Pirin Mağaraları, Roma çeşmesi gibi kentin tarihi değerlerini resmediyor.

Haberler 31.07.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda yaayan ressam Zafer Kraç, gönüllü olarak okul ve kamu kurumlarnn bo duvarlarn kentin sembollerini resmederek güzelletiriyor.

Halk eitim merkezi tarafndan görevlendirilerek Adyaman Ticaret Meslek Lisesinde resim öretmenlii yapan Zafer Kraç, yaad ehri güzelletirmek ve kenti ziyarete gelen yerli ve yabanc turistlerin dikkatini çekebilmek için gönüllü olarak okul ve kamu kurumlarnn yan sra bo duvarlar kentin tarihi mekanlarnn resimleriyle süslüyor.

Günein douu ve batnn en güzel izlendii yerlerden biri olarak bilinen UNESCO Dünya Miras Listesindeki Nemrut Da, Cendere köprüsü, Pirin maaralar, Roma çemesi gibi kentin tarihi yerlerini duvarlara yanstan Kraç, adeta görsel ölen sunuyor.

Ressam Zafer Kraç, kentin kültürel mirasn bo duvarlara resmederek mutlu olduunu söyledi.

Adyamana gelen yerli ve yabanc turistlerin dikkatini çekmek ve okullarda örenim gören örencilerin kenti daha fazla tanmalar ve anlamalar için bu çalmay balattn anlatan Kraç, öyle devam etti:

GÖNÜLLÜ RESSAM

Görev yaptm Adyaman Ticaret Meslek Lisesinin d ve iç cephesine kentin kültürel mirasndaki yerlerin resimlerini ve kabartmalarn yaptm. Okuldaki müzik koridorlarna da çeitli müzikal semboller ve airlerin portrelerini resmettim. Daha sonra Adyaman Müze Müdürlüüne giriinde ziyaretçilerin karland bo duvarlara 1800 yandaki Cendere Köprüsü ve tarihi 1300 yla dayanan Roma çemesinin kabartmasn yaptm. Elimden geldii kadar ilimizin tarihi güzelliklerini gönüllü olarak bo bulduum her yere aldm izinler dorultusunda resmedeceim.

Kraç, u an için sadece Adyaman Müzesi, Adyaman Ticaret Meslek Lisesi ve baz bo duvarlara resim yaptn anlatarak, gerekli izinleri almas halinde kentin çeitli yerlerindeki bo duvarlara da çalmasn yanstmak istediini sözlerine ekledi.

Adyaman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hac Kamil Kadolu ise okuldaki bo duvarlara kentin tarihi yerlerinin resmedilmesinden dolay memnun olduunu söyledi.

Kadolu, öretmenlerinin herhangi bir ücret almadan gönüllü resimleri yaptn anlatarak, resimlerle okulda adeta görsel ölen oluturulduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git