Gönüllüler tiyatrosundan köy çocuklarına perde!

Eczacı teknisyeni, hemşire, fabrika işçisi ve üniversite öğrencilerinden oluşan 15 kişilik gönüllü tiyatro ekibi, hazırladıkları oyunu köyleri dolaşarak çocuklar için sahneliyor.

Haberler 17.01.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada farkl mesleklere mensup 15 kiilik gönüllü tiyatro ekibi, hazrladklar oyunu köy köy gezerek çocuklar için sahneliyor.

Tiyatroya merak ve bir arkadann tavsiyesi üzerine kurslara katlan eczac teknisyeni Halil Da, kendisini gelitirdii bu alanda sosyal sorumluluk projesi balatmaya karar verdi.

Tek kiilik oyunuyla köyleri gezerek çocuklarn yüreine dokunmaya balayan Da, daha fazla çocua ulamak için 2017de sosyal medya üzerinden ekip arkadalar bulmaya çalt.

Ksa sürede sosyal sorumluluk projesine katlmak isteyen ve tiyatroya yatkn kiilerle tanan Da, eczac teknisyeni, hemire, fabrika içisi ve üniversite örencilerinden oluan 15 kiilik ekiple Göbeklitepe Kültür ve Sanat Tiyatrosunu kurdu.

Tamamen gönüllülerden oluan ekip, hazrladklar müzikli ve dansl çocuk oyunlarnn perdelerini, dezavantajl bölgelerde tiyatroyla tanmam çocuklar için açmaya balad.

Kimi zaman köy meydannda kimi zaman okulda ya da köy odalarnda hazrladklar sahnede oyunlarn sergileyen gönüllü tiyatrocular, çocuklarn gönlünde taht kuruyor.

- Amacmz krsaldaki çocuklarn mutlu olmas

Projeye öncülük eden Halil Da, krsal bölgelerde yaayan çocuklar için bir eksiklik olduunu fark ettikten sonra bu alanda sosyal sorumluluk projesi balatmaya karar verdiini söyledi.

Köyleri gezerek buradaki çocuklar için hazrladklar oyunlar sahnelediklerini anlatan Da, Amacmz krsaldaki çocuklarn mutlu olmas, onlarn sosyal aktivitelerle bir araya gelmesine vesile olmak. çok ükür 2016dan bu yana kendi imkanmzla yapmaya çalyoruz. Ortaya çkan netice bizi mutlu ve motive ediyor. Bundan sonraki süreçte daha kapsaml eyler yapmay, daha fazla köye gitmeyi istiyoruz. dedi.

Da, imkanlar ölçüsünde her ay iki köye gitmeye çaltklarn, u ana kadar 30un üzerinde köyde oyunlarn sahneleme imkan bulduklarn belirterek, unlar kaydetti:

u an herhangi bir kurumdan destek almyoruz. Oyunumuzu sosyal medyadan gören hocalarmz bize materyal anlamda destekte bulunuyor. Köye giderken hikaye ve boyama kitab, boya kalemi, balon gibi çocuklar elendirecek malzemeler alamadmz zamanlarda, bu noktada bize destek veriyorlar. Finansman tamamen kendi cebimizden karlyoruz. Bazen programa gittiimiz yerden ulam destei salayan hocalarmz oluyor. Okulun öretmeni, köyün muhtar, oyun oynayacamz yerdeki insanlar bize ulam destei salyor.

- Zevk alarak yapyorum

Gönüllülerden Muhammet Furkan çimen ise ekiple krsaldaki çocuklar için bir eyler yapma imkan bulduu için mutlu olduunu söyledi.

Sahneledikleri oyun srasnda çocuklarn gözlerindeki lt ve mutluluu gördüü zaman tarifsiz bir duygu yaadn dile getiren çimen, Maddi amaç ve çkar gütmeden elimizden geldii kadar çocuklarla çok güzel zaman geçiriyoruz. Bu projeden çok memnunuz. Güneydou Anadolu Bölgesindeki krsal kesimlerde bu tip projelerin yaygnlatrlp dezavantajl çocuklara avantajl bir ekilde yanstlmas taraftarym. çok zevk alarak yaptm bir i. diye konutu.

- Ben de tiyatrocu olacam

Sarnca köyünde oturan 9 yandaki 3. snf örencisi Hayati çeken, lk kez köyümüze tiyatro geldi ve ilk kez tiyatro oyunu izledim. çok güzel ve çok mutlu oldum. Büyünce ben de tiyatrocu olacam, dier köylere gidip örencileri elendireceim. dedi.

10 yandaki 4. snf örencisi Gülten Tuna da ilk kez izledii tiyatro oyununda özellikle Nasreddin hoca karakterini çok beendiini söyledi.

Örencilerden Hayrunisha çeken (10) ise ilk kez tiyatro oyunu izlediini belirterek, Hem kendi hem arkadalarm adna çok mutluyum, çok teekkür ederim. Nasreddin hoca ve bii çok beendim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git