Görme engelli iki kardeş teravih namazı kıldırdı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğuştan görme engelli iki kardeş, Kur'an-ı Kerim'i ezberledikten sonra müftülük tarafından teravih namazını kıldırmak için Belediye Camisi'nde görevlendirildi.

Haberler 14.06.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde doutan görme engelli 2 karde tüm zorluklara ramen en büyük hayalleri olan Kuran- Kerimi ezberleyip hafz olduktan sonra ramazan ay boyunca teravih namaz kldrd.

Silvan ilçesinin Kumgölü Mahallesi Dört çat mezrasnda oturan doutan görme engelli Reat (28) ve kardei Kamuran Aytan (26), Kuran- Kerimi 1,5 ylda ezberledikten sonra, lçe Müftülüünce ramazan ay boyunca Belediye Camisinde görevlendirildi.

GÖRME ENGELL K KARDE

Kamuran Aytan, Kürtçe yapt açklamada, hafzlk belgesini baaryla aldklarn, teravih namazn hatimle kldrd zaman daha çok rahatladn söyledi.

Aytan, Benim bütün Müslümanlara tavsiyem Kuran örenin ve öretin. dedi.

Reat Aytan da Kuran- Kerimi örenirken birçok zorlukla karlatklarn, fakat eitimlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, ramazan ay boyunca teravih namazn kldrdklar için mutlu olduklarn kaydetti.

Aytan, Allah rzas için biz bu manevi hizmeti yapmamzdaki amaç insanlarn bizden faydalanrsa inallah Allah ahirette güzel bir derece nasip eder. Bizim topluma en büyük tavsiyemiz Kuran yolunda yürümek ve en güzel bir ekilde okumaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git