Görme engelliler sahneleri aydınlatıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince açılan tiyatro kursuna katılan görme engelli öğrenciler, ilk oyunlarını sahnelemenin mutluluğunu yaşadı.

Haberler 10.08.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesince açlan tiyatro kursuna katlan görme engelli örenciler, ilk oyunlarn sahnelemenin mutluluunu yaad.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde açlan tiyatro kursuna katlan görme engelli örenciler, yaklak bir yllk çalmann ardndan ilk oyunlarn sahneledi.

Görme engelli örenciler, sahnedeki performanslaryla izleyicilerden de tam not almay baard.

Özel eitim öretmeni Kübra Biçer, AA muhabirine, görme engelli örencilerin öz güvenlerini artrmak için tiyatro kulübü kurmaya karar verdiklerini hatrlatt.

Her örencinin ve her engellinin çalabilecei skeçler hazrladklarn ancak görme engelliler için jest ve mimiklerin daha az olduu oyunlar seçtiklerini anlatan Biçer, Yazdm Cennet ve Cehennem oyununu çaltk ve sahneye koyduk. Oyunumuz dini içerikli ve herkesin kendini iyi zannettiini ama yargland zaman iyi olup olmadn anlatan bir oyun. Özellikle skeçlerimizde engellilerimizin yaadklar skntlar anlatmaya çalyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Gelecee dair yeni oyun planlar olduunu dile getiren Biçer, öyle devam etti:

imdiki hedefimiz ise görme ve bedensel engellilerle beraber milli duygularmz anlatan bir tiyatro oyunu hazrlamak. Eski destanlardan 15 Temmuz destanna kadar devam eden bir süreci canlandrmak istiyoruz. Bu oyunu da okul okul gezerek örencilerin izlemesini salamak istiyoruz. Amacmz engelli olmayan örencilerin, engelli örencilerin neler yapabildiini ve bunun için bir engel olmadn görmelerini ve vatan sevgisini arttrmay amaçlyoruz. Sloganmz asl engel, içinde vatan sevgisini tamayandr olacak. Örencilerimiz çok istekli ve baarllar, hepsiyle gurur duyuyorum.

Örencilerden rem Klç ise yaklak bir yl önce arkadalarnn daveti üzerine tiyatro ekibine katldn aktararak, Oyunda günahkar rolünü oynuyorum. Tiyatroyu çok seviyorum ve mutluyum. Daha önceleri tiyatroda oynayacam hiç düünmemitim ama tiyatroyla tannca çok sevdim, herkese tavsiye ederim. dedi.

Ahmet Tanaz da çok baarl olduklarn belirterek, Tiyatro çok elenceli severek oynuyorum. Tiyatro oynamak için engelli olmak bir engel deildir. Ben engelli olmama ramen çok istedim ve baarl oldum. Tüm engellilerin de bu ii yapacaklarna inanyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git