Görme engellilerin mukabele geleneği

Şanlıurfa'da görme engelliler mukabele geleneğini Braille alfabesiyle sürdürüyor

Haberler 04.04.2022 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nanç turizminin önemli merkezlerinden anlurfada, Braille alfabesiyle Kuran- Kerim eitimi alan görme engelliler, ramazanda mukabele geleneini sürdürüyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde l Müftülüü i birliiyle açlan Braille alfabesi kursuna katlan görme engelliler, ramazan dolaysyla Kuran kursu eitmeni tarafndan okunan Kuran- Kerimi parmak uçlaryla takip ediyor.

l Engelli Koordinatörü ve Kuran- Kerim öreticisi Zeynep Akba, AA muhabirine, 6 yl önce görme engellilere yönelik Braille alfabesi kursu açtklarn söyledi.

Bugüne kadar aralarnda görme ve bedensel engellilerin de bulunduu 100 kursiyere Kuran- Kerim örettiklerini anlatan Akba, bu yl ise 13ü görme 30 engelliyle kursa devam ettiklerini bildirdi.

Her ramazan aynda mukabele geleneini yaattklarn, geçen yl salgndan dolay çevrim içi olarak yaptklar hatim etkinliini bu yl yüz yüze yapmann mutluluunu yaadklarn belirten Akba, öyle konutu:

Her yl ramazan aynda hatim program yapyoruz ve Peygamber Efendimizin bir sünnetini hep beraber ihya ediyoruz. Her ramazanda Allahn izniyle 2 hatim yetitiriyoruz. Salgn döneminde kursumuz kapal olduu için bunu geçen sene online olarak yaptk. Bu sene Rabbim yüz yüze yapmay nasip etti. Bu ramazanda da yine 2 hatim yapacaz. Kursumuzda biz okuyoruz onlar dinliyor, onlar okuyor biz dinliyoruz. Kursumuzda ayn zamanda bedensel ve zihinsel engelli kursiyerlerimiz var, onlara da Kuran- Kerim ve dini eitimler veriyoruz. Yaptmz hatimleri bizi dinleyen tüm örencilerimizin ölmü yaknlarna hediye ediyoruz. Örencilerimiz de büyüklerine faydal olduklar için kendilerini daha çok mutlu hissediyor. Burada kursiyerlerimiz birbirlerini yarenlik yaparak ve bu ii severek yapyorlar. Kendilerini daha özgür hissediyorlar.

KENDM YENDEN DOMU GB HSSEDYORUM

Görme engelli kursiyer Esra Deniz (18), yaklak iki yl önce geldii kurs sayesinde Kuran- Kerim örenme frsat bulduunu söyledi.

Kuran- Kerim kursunu çok sevdiini ve kendisini huzurlu hissettiini ifade eden Deniz, Kursa geldiimde içime bir ferahlk geliyor, kendimi yeniden domu gibi hissediyorum. Bu ramazan aynda yine mukabele geleneini yaatarak hatim indireceiz. Hatimleri de sevdiklerimize balayacaz. Herkesi bu kursa gelmeyi tavsiye ediyorum, buraya gelen bir daha kolay kolay gitmez. dedi.

Zemzem Slk da bir öretmenin tavsiyesiyle kursu örendiini belirterek, kursa geldii için büyük bir mutluluk yaadn ifade etti.

Kuran- Kerim kursu ile huzuru bulduunu ve kendisini daha iyi hissettiini anlatan Slk, Kursa gelmeden önce arkadam yoktu ve psikolojim bozuktu. Burada çok güzel bir ortam var, biraz nefes aldm. Buras insan normalletiriyor. Bu sene benim ilk senem ve ramazan aynda inallah bir hatim yapacam. Hocamz okuyacak biz takip edeceiz, çok sevinçliyim, mutluyum. Hatmi de yaknlarma ve sevdiklerime armaan edeceim inallah. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git