Görücüye çıktılar!

Diyarbakır'da düzenlenen "Güvercin Festivali"ne katılanlar, aralarında 20 bin liraya kadar alıcı bulanların da yer aldığı 25 ırktan güvercini görme fırsatı buldu.

Haberler 14.11.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen Güvercin Festivalinde 25 rktan güvercin görücüye çkt.

Yeniehir ilçesindeki bir dinlenme tesisinde bu yl ikincisi düzenlenen festivalde, Türkiyenin farkl illerinden gelenler güvercinlerini yartrd.

Festivalde Külrengi, Gökela, Cigeri, Narinci, Atlas ve Zeytininin de arasnda yer ald 25 rktan yaklak 500 güvercin yarmaya katld.

Yarmada juri heyeti, dii ve erkek olmak üzere iki ayr kategorideki kular renk, kuyruk ve gagalarnn düzgünlüü, ayak yaps gibi fiziki özelliklerine göre deerlendirdi.

Yarmada birinci, ikinci ve üçüncü olan güvercin sahiplerine kupa verildi.

Kanatl Hayvanseverler Dernei Bakan Mehmet Batmaz, festival ile güvercin severleri bir araya getirdiklerini söyledi.

Güvercinleri farkl illerden gelen 15 hakemin seçtiini belirten Batmaz, hakemlerin güvercinleri tek tek inceleyip puan verdiini söyledi.

Yarmada birinci ve ikinci olan güvercinin sahiplerine kupa verdiklerini dile getiren Batmaz, kupa alan güvercinin fiyatnn yükseldiini aktard.

- Güvercinlere çocuk gibi bakyoruz

Festival sayesinde bölge kularnn tantmnn da yapldna iaret eden Batmaz, öyle konutu:

Türkiyenin her yerinden güvercin merakllar festivale katlyor. Güvercin bizim kültürümüz, tarihimizdir. çocuk gibi ona bakyoruz ve seviyoruz. Onlar beslediimizde rahatlyoruz. Kötü alkanlklara bulamamak için güvercin en güzel hobidir.

Güvercinlerin sahiplerine hem zevk verdiini hem de para kazandrdn vurgulayan Batmaz, güvercinin rengine, fiziine ve görselliine göre fiyatnn deiiklik gösterdiini ifade etti.

Batmaz, öyle konutu:

Genelde en yüksek fiyat olan Diyarbakr güvercinlerinden Kürenk, Gökela, Narinci, Cigeri ve Krmz Ankuttur. Bu festivali ilerletip panayr eklinde düzenlemeyi planlyoruz. Bu güvercinleri tüm dünyaya tantmay amaçlyoruz.

- Bu sevda çocukluumdan bu yana var

Festivale anlurfadan katlan Mehmet Ta ise, festivale katld için mutlu olduunu söyledi.

Yaklak 25 yldr güvercin beslediini belirten Ta, 200e yakn güvercininden en güzellerini festivale getirdiini anlatt.

Ta, güvercinlerin kendisi için büyük önem tadn vurgulayarak, Biri bana araba m yoksa güvercin mi diye sorarsa güvercini tercih ederim. Araba istemem güvercin isterim. Güvercinlerime çocuklarmdan daha fazla zaman ayryorum. dedi.

iyar Al da küçük yatan bu yana güvercin beslediini ifade ederek, Ankut kular Türkiyenin her yerinde beslenebilecek kulardr. Özellii tüyünün krmz, az, yüz ve gözünün beyaz olmasdr. Bu sevda bende çocukluumdan bu yana var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git