Gözlemeci oldu gitti

49 yaşındaki Zahide Altunterin, oklava, hamur tahtası ve 5 kilogram un alarak gözleme dükkanı açtı. Çocukluk hayalini gerçekleştiren Altunterin, Sur ilçesinin ‘gözlemeci ablası’ oldu.

Haberler 10.04.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocukken babaannesinin açt gözlemelerle büyüyen Altunterin, Sur olaylar sonras ilçede küçük bir dükkan açt. çocukken kurduu hayalin peinden koup gözlemeci dükkan açan Altunterin, Surun gözlemeci ablas oldu. Sur olaylarndan sonra açt i yerinin ilk günden beri hep tercih edildiini belirten Altunterin, imdilerde ise siparilere yetiemez duruma geldi. Altunterinin en büyük hedefi, i yeri saysn arttrp özellikle kadnlara istihdam olanaklar sunmak.

Olaylar bitti dükkan açt

Sur olaylar sonrasnda i yerini açtn belirten Altunterin, hep kendisine ait bir i yerinin olmasn hayal ettiini söyledi. Altunterin, çok fazla düündüm ve gözleme dükkan açmaya karar verdim. Gözleme, babaannemden kafamda kalmt onun için hep hevesim vard. Aileme destek olmam lazmd, eimin ileri biraz ters gitti, çalyordu birkaç yerde i yerleri açt olmad, zarar edince ne yapabilirim dedim. Kzmn okumas için evime aileme destek olmak için muhakkak bir ey yapmam lazmd bende bunu düündüm. Sur olaylarndan sonra yeni yeni Sur biraz canlanmt. Ben bu dükkan tutarken hemen hemen bütün dükkanlar botu olaylardan dolay, ykm vard her ey bitmemiti. Görümceme söyledim orada dükkan bakn dedim, buray görümcemin vastasyla buldum. Kimseden de destek almadan 5 kilogram unumu, oklavam, hamur tahtam alp gelip baladm. Hiçbir eyim yoktu, iin ne olacan bilmezdim, i yapar mym yapmaz mym, yadrganr mym, ne olur ne olmaz bilmiyordum ve baladm. Baladm baktm ki gayet güzel, talep çok, müteri var herkes destekliyor ve müterim tka basa geldi, aryoruz yer yok, masam yok oturmaya. Sa olsun oradan buradan, öyle böyle çalrken daha sonra eim destek verdi, olum destek verdi manevi olarak ve gelinim yanmda oldu, balarken en bata gelinim desteimdi. Sonra eimle olum da destek çktlar çalmaya, bir aile irketi diyelim ufaktan baladk Allahma ükürler olsun. çok kötü bir tepki almadm, hep olumlu tepkiler aldm. Ailem daha da eimle olum diyor ki, anne çalma edemiyorsun, yok diyorum olumsuz bir tepki almadm hep olumlu aldm dedi.

Zahide hanma sesleniyorum beni programna davet etsin

Zahide Altunterin, Zahide Yetie seslenip kendisini programna davet etmesini isteyerek canl yaynda gözleme yapmak istediini belirtti. Yetkililerden destek bekleyen Zahide Altunterin, sözlerine öyle devam etti:

Zahide hanma sesleniyorum beni programna davet etsin. Onlara canl yaynda nefis gözlemeler yapmak istiyorum. Devletimizden destek istiyoruz, güneydou kadnlarna yardmc olsunlar, kadnlarmza ayrcalk tansnlar. çok ükür Diyarbakrmz iyi bir yere geldi, çok güzel bir yerde uan, herhangi bir yerde kötü olaylar yok, kavgamz yok, ortam sakin çok güzel uan. Keyif alyoruz Diyarbakrdan, Diyarbakrl olmamzdan. Herkes memnun bizde memnunuz. Hayalim, 3-4 tane daha ube açmak, milletime daha da hizmet etmek istiyorum her yerde. nallah yetkililer sesimi duyar bana destek verirler.

Ana Sayfaya Git