Gri listede bulunuyordu

Mardin'de PKK'ya yönelik operasyonda sağ ele geçirilen ve "Aranan Teröristler" listesinde gri kategoride olan PKK'lıların ifadesi doğrultusunda kırsalda tespit edilen sığınaklarda, çok sayıda silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı düzenekleri ile örgütsel doküman ve yaşam malzemesi bulundu.

Haberler 24.12.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde PKKya yönelik operasyonda yakalanan ve çileri Bakanlnn Aranan Teröristler listesinde gri kategoride bulunan Musa kod adl Koçali Balann ifadesi dorultusunda krsalda tespit edilen snaklarda, çok sayda silah, mühimmat, el yapm patlayc düzenekleri ile örgütsel doküman ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Mardin MT Bölge Daire Bakanl, l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüüne bal birimlerce terör örgütünün krsal kadrolarna yönelik operasyonlar sürüyor.

PKKNIN KI ÜSTLENMES

PKKnn k üslenmesine yönelik geçen ay yürütülen operasyonlarda sa ele geçirilen ve çileri Bakanlnn Aranan Teröristler listesinde gri kategoride bulunan, ehirlere yönelik bombal saldrlarn planlaycs sözde özel kuvvetler sorumlusu Musa kod adl terörist Koçali Bala, ifadesinde teröristlerce kullanlan birçok snak ve barnak hakknda bilgi verdi.

Alnan bilgiler üzerine güvenlik güçlerince Mardinin Nusaybin ilçesine bal Koruköy, Yavruköy, çalköy, Doanl, Büyükkarde, Akarsu mahalleleri krsal ile Ömerli ilçesi krsal alannda operasyonlar düzenlendi.

SIINAKLAR BULUNDU

Operasyonlarda, örgütün kulland tespit edilen barnak ve snaklarn içerisinde çok sayda silah, mühimmat, mayn, el yapm patlayc düzenekleri ile örgütsel doküman ve yaam malzemeleri ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin, el yapm patlayc yaptklar ve barndklar snak ve maaralar imha edildi. Operasyonlarla Mardin krsalnda faaliyet yürüten ve k üstlenmesinde zorlanan örgüt mensuplarna büyük bir darbe vuruldu.

BOMBALI SALDIRININ FAL

Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen örgütün sözde özel kuvvetler mensubu çiçek Karabulut adl militann da Adana Valilii otoparknda düzenlenen terör saldrsnn faili olduu belirlendi. Valilik otoparknda 24 Kasm 2016da bombal araçla düzenlenen saldrda 2 kii yaamn yitirmi, 33 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git