Gribe dikkati çekmek için türkü besteledi

Hakkarili türkücü Aydın Aydın, gribal enfeksiyonlara dikkati çekmek için bestelediği "Öpme" türküsünü köyünde seslendirdi.

Haberler 24.01.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Bal köyüne gelerek Öpme türküsünü seslendiren Aydna, vatandalar da destek verdi.

Türkiyem kulak ver bu sese sakn öpme, Hastaym ben öpme, gribim ben öpme, fazla srar etme, Hakkarinin Bal köyü öpümeyi yasaklad, Bu köyde öpümek yasak, Anne, baba, beni seviyorsan öpme, srma, 15 tatili zehir etme, öpme yazl dövizler tayan vatandalar ve azlarna maske takan çocuklar, Aydn ile bir süre karda yürüdü.

- çocuklarmz öpmeyelim

Aydn, gazetecilere yapt açklamada, öpümenin gribal enfeksiyonun yaylmasna yol açtn söyledi.

Bu duruma dikkati çekmek için türkü bestelediini anlatan Aydn, unlar kaydetti:

Aslnda yüz binlerce insann skntsdr bu. adamlar, sanatçlar, siyasetçilerin ve birçok insann dert yand bir eydir. Kalabalk yerlerde, düünlerde seyranlarda önce kendi aramzda bu öpümeyi kaldrmamz lazm. Öpümek insanlarn doal hakkdr. Ancak baz insanlar çocuklar severken hem öpüyor hem de sryor. Bu da gribin yaylmasna neden oluyor. çocuklarmz ve insanlar lütfen öpmeyelim. Türkiyeye seslenmek istiyorum. Hakkarinin Bal köyünde yaptm bu türküyle öpmeyi kaldrdk. Her tarafta bu gribal enfeksiyondan dolay öpümenin kaldrlmas lazm.

- El skp geçelim

Köy muhtar Selahattin Aydn ise gribal enfeksiyonlarn bulamamas için 200 haneli ve 2 bin nüfuslu köylerinde öpümeyi kaldrdklarn belirtti.

Bu uygulamann Türkiyeye örnek olmasn dileyen Aydn, Bu, bütün insanlar ilgilendiren bir konu. Köyümüzde bu uygulamay yaptk. nallah bütün insanlara yararl olur. Birbirimizi öpmeyelim, el skp geçelim. Daha güzel olur. Torunumu bir gün öptüm, öptüüm yeri eliyle sildi, daha sonra bararak dede öpme diyerek alad. O ufak çocuk istemiyorsa biz niye isteyelim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git