Grip yükü ağırlaştı!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, daha önce acil servise başvuran hasta sayısında ortalama 600 olan rakamın, sonbaharda özellikle çocuklarda artan rinovirüs, nezle ve grip ile 2 binlere ulaştığını söyledi. Çocuk vakalarda ciddi Covid-19 yükü görmediklerini belirten Asena, "Yetişkinlere Covid yükünün binmesiyle beraber bu durum, çocuk hastalarımıza da yansıyacaktır. Yine çocuk hastalarımızın getirdiği influenza ve gribin getireceği yükle çok daha ağır tablolarla karşılaşabiliriz. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın belirttiği gibi bir an önce Diyarbakır'a ve bölgeye aşı çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Haberler 16.11.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda koronavirüsle mücadele kapsamnda l Salk Müdürlüüne bal ekipler, alveri merkezleri, parklar, kraathaneler dahil mobil ekiplerle hem kent merkezinde hem de krsalda alama çalmalarn sürdürüyor. Son açklanan tabloda ikinci doz alama oran yüzde 58,8de kalan Diyarbakrda Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, hastanenin 5 bin personelinin ayla ilgili farkndalk oluturma amacyla çalmalar yaptn ama bunun sadece salk çalanlarnn kaldrabilecei yük olmadn vurgulad.

ALTINDAN KALKAMAYACAIMIZ HAL ORTAYA çIKABLR

Sivil toplum kuruluu ve kanaat önderlerine de a ikna çalmalarna yardmc olmalar konusunda çarda bulunan Doç. Dr. Asena, Daha önce acile bavuran hasta says 500-600 arasndayken u anda 2 binli rakamlar konuuyoruz. Sonbahar ve ilkbahar hem çocuk vakalarn hem göüs hastalarnn çok youn olarak bavurduklar dönemler. Bu minvalde eer Covid yükü de bunun üzerine eklenirse altndan kalkamayacamz bir hal ortaya çkabilir. u an güzel günlerimiz, bugünlere ulamak için çok çaba sarf ettik. Bugünleri tekrar elimizden kaçrmama adna, özgür bir ekilde dolama adna bir an önce Diyarbakra ve bölgeye çarm alarmz tamamlayalm. çocuk hastalarmz 2 yldr uygulanan maske ve mesafe kural nedeniyle virüse aina deildi. Bu minvalde bir anda okullarn açlmas, toplumda maske, mesafe kuralna riayet edilmemesiyle çocuklar daha önce karlamadklar virüslerle kümülatif bir ekilde karlamaya balad. Covid yükü u an pediatrik çocuk hastalarmzda var diyemeyiz. Genelde rinovirüs, nezle ve grip nedeniyle bavuruluyor hastanelere. Son 2 yldr çocuk vakalarda ciddi bir Covid yükü görmedik fakat yetikinlere Covid yükünün binmesiyle beraber bu çocuk hastalarmza da yansyacaktr. Yine çocuk hastalarmzn getirdii influenza ve gribin getirecei bir yükle çok daha ar tablolarla karlaabiliriz. Dün Salk Bakan Fahrettin Kocann belirttii gibi bir an önce Diyarbakra ve bölgeye a çarsnda bulunuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git