Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, 17 ilçede 17 bin kadını hedef alan 'Güçlü kadınlar güçlü yarınlar' projesi tanıtıldı.

Haberler 27.02.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakanl tarafndan, 17 ilçede 17 bin kadn hedef alan Güçlü kadnlar güçlü yarnlar projesi tantld.

Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen, 17 ilçede 17 bin kadna yönelik Güçlü kadnlar güçlü yarnlar projesinin tantm Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu tarafndan yapld. Vali Güzelolu, kadnlarn her türlü beklentilerini en üst düzeyde karlamak sorumluluunun hissedilmesi gerektiini ifade ederek, Kadn deiirse, toplum deiir. Kadnn merkez olduu bir eksende anne olarak, e olarak, karde olarak, arkada olarak çevresini deitirme etkileme, belirleme gücü vardr. Bu nedenle kadnlarmzn deerini bilmeli, önem vermeli, eitmeli ve onlarn her türlü beklentilerini, en süt düzeyde karlamak sorumluluunu hissetmeliyiz dedi.

GÜçLÜ KADIN, GÜçLÜ YARINLAR

Güçlü kadnlar güçlü yarnlar projesinde, 17 ilçedeki aile destek merkezlerinde kadnlara istihdam salamak adna mesleki kurslar ve çeitli eitimler verileceini anlatan Vali Güzelolu, unlar söyledi

çok önem verdiimiz, yararna inandmz ve inallah kadnlarmzdan balayarak her birinin ailesinde çevresinde Diyarbakrmzda çok önemli kazanmlar salayacana inandmz bir projeyi sunduk. Öncellikle her projemizde ve bu projemizin de temelinde yer alan aile destek projelerimizden bahsetmek istiyorum. Kadnn toplumsallamas, hayatla bulumas, üphesiz temel eitimlerini almas ama en önemlisi mutlu olmasn salamak adna aile destek merkezlerimiz, Diyarbakrda bugün Türkiyeye örnek olacak bir baary bir hizmeti ve çok önemli bir katky salamakta. Yaklak 2 milyona yaklaan nüfusun yarsn tekil eden kadnlarmz aslnda aile destek merkezleri balamnda ve temelinde çok önemli bir toplumsallama süreci yaamakta. Yaklak 3 yl önce göreve baladmzda bir çok yerde aile destek merkezlerimizi kurduk. 3 yllk bu süre zarfnda bugün hamdolsun 60a kadar yer açtk. Her ilçeden en az 2- 3 aile destek merkezimiz, bugün hayata dokunan kadnlarmz ve toplumumuzu kucaklayan merkezler oldu.

Ana Sayfaya Git