Güçlü turizm için "ürün çeşitliliğine" yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, kültür, sanat, eğlence, festival, kongre ve seminerler, spor, macera, doğa, alışveriş gibi turizm faaliyetlerini aynı anda içeren ve ürün çeşitliliği sunan bütüncül olarak planlanmış turizm destinasyonları oluşturulacak.

Haberler 03.10.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlnca, kültür, sanat, elence, festival, kongre ve seminerler, spor, macera, doa, alveri gibi turizm faaliyetlerini ayn anda içeren ve ürün çeitlilii sunan bütüncül olarak planlanm turizm destinasyonlar oluturulacak.

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn açklad Deiim Balyor temal Yeni Ekonomi Programnda (2020-2022) Bakanlk tarafndan i gücü ve istihdam ile gençlik ve toplum balklar altnda yaplacak çalmalara yer verildi.

Buna göre, turizme eriilebilirlii artrmak amacyla ulam altyaps güçlendirilecek ve Kültür ve Turizm Bakanl ile Ulatrma ve Altyap Bakanl arasnda protokol imzalanacak. Gazipaa ve Antalya havalimanlarnn kapasitesi artrlacak, Sabiha Gökçen Havalimannda ek pist hizmete girecek.

Turizme nitelikli insan kayna kazandrlmas amacyla nadir dil bilen personel says artrlacak.

Turizm meslek liselerinde ngilizce ve Rusçann zorunlu eitim dili olaca okullarda Almanca, çince, Arapça ve Franszca seçmeli ders olacak ve her yl belirli dönemlerde otellerde uygulamal staj eitimleri düzenli gerçekletirilecek.

Üniversitelerle, bata gastronomi alannda olmak üzere i birlii protokolleri yaplacak.

Turizmin tüm yla ve tüm ülkeye yaygnlatrlmas amacyla yeni destinasyonlar belirlenecek ve gastronomi, salk, festival, kültür, ekoturizm, inanç, eitim, spor ve bisiklet turizmi gibi alternatifler zenginletirilecek.

çin, Hindistan, Japonya ve Güney Korenin içinde bulunduu Uzak Dou pazar ile ilgili ek turizm planlar oluturularak hayata geçirilecek.

llerdeki otel kapasitelerinin tam kapasite kullanlmasn ve geceleme sürelerinin artrlmasn salamak üzere kültür, sanat, elence, festival, kongre ve seminerler, spor, macera, doa, alveri gibi turizm faaliyetlerini ayn anda içeren, ürün çeitlilii sunan bütüncül olarak planlanm turizm destinasyonlar oluturulacak.

Arkeolojik kazlar tüm yla yaylarak ortaya çkarlan yeni ziyaret noktalar, ören yerleri, tarihi ve kültürel eserler turizme kazandrlacak.

Turizm yatrmlarnn saysnn ve verimliliinin artrlmas için bata yeni turizm destinasyonlar olmak üzere destinasyonlarn ve yeni turizm ürünlerinin yurt içinde tantmna arlk verilecek. Bu tesisler yabanc ziyaretçiler için hazr hale getirilecek.

stanbul Yenikap Kruvaziyer Liman, etüt projesi yaplarak Yap-let-Devret modeli ile hayata geçirilecek.

Ana Sayfaya Git