Gulan bayramı

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi'nde bin 200 yıldır kutlandığına inanılan ve baharın gelişini müjdeleyen 'Gulan' bayramı, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberler 15.05.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl kutlanan Gulan bayram için aileler sabah saatlerinde park ve bahçelere akn etti. Silvan Belediye Bakanl tarafndan belirlenen parklara giden aileler, yemek ve zgara yaparak def, davul ve zurna eliinde gönüllerince elendi.

BN 200 YILLIK GELENEK

Silvanda bin 200 yldr bu gelenein sürdüünü söyleyen vatandalar, geleneksel bahar bayramnn, insanlar arasnda hogörü, diyalog ve sevginin pekitii bir bayram olduunu söyledi. Gulan bayramnn festival haline getirilmesini istediklerini belirten Silvanllar, bu ekilde ilçedeki turizm potansiyelinin de artacan ifade etti.

GULAN BAYRAMININ ETKS

Mervani Hükümdarlndan bu yana geleneksel olarak sürdürülen Gulan bayram, Diyarbakrn Silvan ilçesinde her yl 14 Mays günü kutlanyor. Gulan enliklerini Ramazan ve Kurban bayramndan sonra 3üncü bayram olarak adlandran bölge halk, 14 Mays günü ehrin piknik yerlerine akn ediyor. Bir gün önce yaplan yemekleri yiyen vatandalar, Gulan bayram gününü piknik yapp, elenerek geçiriyor.

Ana Sayfaya Git