Gülen'in darbe girişimini yönettiğini ortaya koyan yeni deliller ABD'de

Adalet Bakanlığı, FETÖ'nün sivil imamlarından Hakan Çiçek'in, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'le darbe girişiminin yaşandığı gün ve öncesinde doğrudan görüştüğünü ortaya koyan yeni delilleri ABD'ye gönderdi

Haberler 01.07.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, Kemal Batmazla ilgili yeni delil ve bilgileri de paylat.

Adalet Bakanl, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) sivil imamlarndan Hakan çiçekin, örgütün eleba Fetullah Gülenle darbe giriiminin yaand gün ve öncesinde dorudan görütüünü ortaya koyan yeni delilleri ABDye gönderdi.

AA muhabirinin ald bilgiye göre, Aknc Üssü çevresindeki arazide bulunan ve örgütün sivil imamlarndan Kemal Batmaz ile Hakan çiçeke ait olduu belirlenen cep telefonlarnda darbe giriiminin emir ve talimatnn FETÖ eleba Gülen tarafndan verildiine yönelik yeni delillere ulald.

Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayclarndan olan çiçek, Eczac Abdi kod adl örgüt üyesi araclyla Gülenle, cep telefonundan çeitli programlarla dorudan görütü.

- Eczac Abdinin kimliine ulald

Yaplan incelemeler sonrasnda Eczac Abdi kod adl örgüt üyesinin de gerçek kimliine ulald.

çiçek, darbe hazrlklar çerçevesinde ABDde bulunduu 23 Haziran 2016da Eczac Abdi kod adl örgüt üyesine, Ölen görüme olur mu, H. ile eklinde mesaj gönderdi. çiçek, ayn gün Fetullah Gülenle görütü.

Sivil imam çiçek ile Eczac Abdi kod isimli örgüt üyesi arasndaki görüme içeriklerine göre, terörist ba Gülen, darbe giriiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 günü saat 20.00den itibaren sürekli bilgilendirildi. Gülen, darbe giriimine yönelik talimatlar da aktard.

- Yeni bir balant deifre edildi

çiçekin, Pensilvanyada Gülenle birlikte yaayan ve telefonuna Hkn Ada Avukat olarak kaydettii baka bir kiiyle daha iletiim kurduu belirlendi.

Görümeler, teknik takibe taklmamak için internet tabanl uygulamalardan gerçekleti.

Sivil imam Kemal Batmazn ise örgütün hava kuvvetleri imam Adil Öksüzün kaynbiraderi Abdulhadi Yldrmn davet mektubu üzerine 11-13 Temmuz 2016da ABDde bulunduu tespit edildi. Böylece, davet mektubunun, Batmazn gerçek ziyaret amacn gizlemek amacyla gönderildii de ortaya konuldu.

Öte yandan Batmazn kulland e-mail adreslerinin de yer ald teknik bilgiler ele geçirildi.

- ade talebi tekrarland

Adalet Bakanl, FETÖ eleba Gülenin darbe giriiminin emrini verdiini ve yönettiini ortaya çkaran yeni delilleri ABD Adalet Bakanlna gönderdi.

Bakanlk, ABD Adalet Bakanl ile çiçekin Gülenle görümelerini, Batmazn balantlarn tamamen ortaya çkaran söz konusu yeni delilleri paylat.

Uluslararas Hukuk ve D likiler Genel Müdürlüü tarafndan ABD Adalet Bakanlna gönderilen yazda, Türkiyenin terörist ba Gülene yönelik iade talebi tekrarland.

Yazda, Türk adli makamlarnn tespitleriyle Gülenin 15 Temmuz silahl darbe teebbüsündeki rolü hiçbir üpheye mahal vermeyecek ekilde ortaya konulmutur. Bu nedenle iki ülke arasnda yürürlükte olan Ceza lerinde Karlkl Adli Yardmlama ve Suçlularn adesi Anlamasnda belirtilen bütün artlar ziyadesiyle karlayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli makamna tevdiini ve iadeye ilikin yargsal sürecin balatlmasn bekliyoruz. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git